BREAKING NEWSECONOMICULTIMA ORĂ

Viorel Seredenciuc pe lista de revocare din funcție din CA al Mamaia SA

Consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, fost vicepreședinte al CJ Suceava  pe lista de revocare din funcție  din Consiliului de Administrație al Mamaia SA.

Este posibil ca sustinerea in Consiliul de Administrație să fie făcută de colegul său de partid din PNL, ministrul Turismului, suceveanul Daniel Cadariu.

Consiliul de Administrație a convocat Adunarea Generală Ordinară (AGOA) pentru data de 15 mai a.c., ora 12.00,  la sediul societăţii. Pe ordinea de zi a AGOA, sunt mai multe puncte, printre care și alegerea a trei membri în CA, întrucât mandatul actualilor reprezentanți expiră. Trei persoane ar putea pleca din conducere, existând posibilitatea ca mandatele acestora să nu mai fie prelungit. Astfel, pe ordinea de zi regăsim revocarea din funcție a membrilor Viorel Seredenciuc, Mihaela Andrei, care este și președintele CA, și Carmen Ursu, directorul general al societății, ca urmare a expirării mandatelor și numirea a noi membri pe locurile vacante, până la data desemnării administratorilor în condițiile OUG 109/2011.Deocamdată, nu se știe dacă vor fi propuși tot cei de mai sus sau dacă aceștia vor pleca definitiv de la conducerea Mamaia SA. Precizăm că membrii  Consiliului de Administrație  beneficiază de o indemnizație fixă lunară brută de 3070 lei, stabilită conform OUG 109/2011 republicată.

Viorel Seredenciuc a fost vicepreședintele CJ Suceava, consilierul personal al lui Gheorghe Flutur, șeful CJ Suceava, consilier local al municipiului Suceava, secretar general al PNL Suceava.

 

Acționariatul societății  MAMAIA S.A. este următorul: Statul Român, prin Ministerul Turismului, deținător al unei cote procentuale de 96,5680% din capitalul social; lista acționari (PPM) -deținători ai unei cote procentuale de 3,3841% din capitalul social; alții-deținători ai unei cote procentuale de 0,0479% din capitalul social. În 2021, Mamaia SA a avut o cifră de afaceri de 272.275 lei și un profit de 346.568 lei.

Pe vremea lui Agathon, Mamaia SA a vândut tot ce a putut

Primul astfel de mandat special al lui Agathon, 3977/28.09.2001, a scos la vânzare ceva marunțișuri: chioșcuri, grupuri sanitare, parcări. Printre acestea, s-au oferit „la pachet” și terenuri deținute de Mamaia S.A.

Directorul lui Agaton, de exemplu, Lucian Victor Dan i-a oferit Vila 22 din Mamaia soacrei sale, Victoria Bărbulescu, printr-un contract de asociere în participare încheiat cu SC Best Hotels& Tours SRL.O altă vânzare pusă sub semnul întrebării a avut loc în anul 2006, când SC Mamaia SA a vândut la un preț de nimic un complex imobiliar în stațiune către firma unui misterios cetățean elvețian de naționalitate română, implicat în afaceri cu foști ofițeri ai Direcției de Informații Externe (DIE). Pentru Dan Lucian Victor, directorul instituției de stat la acea vreme, doar puțin peste 200.000 de euro au valorat un teren și două clădiri în suprafață de peste 4000 de mp, în inima stațiunii Mamaia. Complexul Bar Orient – Restaurant Unirea, care a fost tranzacționat prin negociere directă și a ajuns în proprietatea societății Vulturii Mării SRL, a fost lăsat în paragină de-a lungul anilor, clădirile acestuia fiind, practic, singurele ajunse într-un stadiu de degradare atât de avansat în stațiunea Mamaia. Castelul Regal  a fost vândut de societatea de stat Mamaia SA către compania SC Light System SRL, controlată de Bittner-Petrache-Vântu, fără respectarea dreptului de preempțiune al statului, o decizie în premieră dată de instanțele din România. Vânzarea a fost anulată de judecători, clădirea revenind în proprietatea statului. Așa se face că astăzi, Mamaia SA a ajuns să mai dețină doar patru terenuri, câteva garaje, parcări și două vile, valoarea activelor fiind de 2251681,68 lei. Cine știe pentru cât timp?!