SPORT

Violențe extreme la meciul Dinamo-Steaua: Suporterii s-au bătut cumplit – Jandarmii, ATACAȚI

Bătaie cumplită și sute de oameni disperați, după ce au fost ținuți pe loc cu gaze lacrimogene. Totul s-a întâmplat la meciul dintre Steaua și Dinamo, care a avut loc seara trecută, pe Arena Națională. Suporterii celor două echipe s-au bătut ca în codru și, la un moment dat, au început să arunce cu scaune și torțe, în jandarmii prezenți la eveniment.

Totul a început cu o oră înainte ca arbitrul să fluiere startul partidei. Ultrașii ambelor echipe s-au luat la bătaie în tribune, au rupt scaunele ca să arunce cu ele și au umplut stadionul de fum cu zeci de torțe. Jandarmii au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene pentru a-i liniști pe suporteri. Meciul de fotbal a fost amânat 40 de minute din cauza violențelor.

La pauză, furia suporterilor a fost îndreptată către jandarmi. Imagini șocante postate pe rețelele sociale arată cum forțele de ordine au fost nevoite să bată în retragere în timp ce fanii aruncau cu ce apucau. Scenele par desprinse de pe un câmp de luptă, nu din interiorul unui stadion de fotbal.

În total, oamenii legii au dat 21 de amenzi în valoare de 87.000 de lei suporterilor care au provocat bătaia de pe stadion.

Comunicatul Jandarmeriei

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC DINAMO și CSA STEAUA, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În urma încălcărilor cadrului legal în vigoare, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 86.750 lei, după cum urmează:

– 12 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
– 9 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare;

Totodată, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor pentru șase fapte de natură penală, cinci dintre acestea prevăzute de Legea nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare și  una prevăzută de Codul Penal – Ultraj.

În același context, în pauza meciului, jandarmii au intervenit pentru dispersarea grupurilor rivale de suporteri care au creat stări conflictuale, au provocat acte de dezordine și au încercat să migreze în sectoare de stadion destinate galeriei adverse, cu scopul de a iniția confruntări violente.

În continuare, se fac verificări pentru identificarea și sancționarea altor persoane care au încălcat cadrul normativ în vigoare.

sursa:realitatea.net