GENERAL

Violatorul surorilor de 10 și 12 ani fusese eliberat din închisoare în baza legii recursului compensatoriu

Bărbatul care le-a răpit şi violat pe cele două fete surori, de 10 şi, respectiv, 12 ani, din Vama Buzăului, fusese eliberat în baza legii recursului compensatoriu din penitenciar, unde ispăşea o pedeapsă pentru viol, au precizat, duminică, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Autorul a fost eliberat în luna noiembrie 2020, dintr-o condamnare de 10 ani pentru un viol asupra unei minore, beneficiind de legea recursului compensatoriu şi câştigând 522 de zile. În seara de vineri, a preluat victimele cu acordul mamei fără a le mai aduce înapoi, aşa cum ar fi trebuit.

A agresat sexual ambele copile prima dată într-o pădure în apropiere de Întorsura Buzăului, ulterior în judeţul Prahova. Nu ştim, deocamdată, ce intenţii avea cu fetele (după agresiune – n.r.)”, a transmis prim-procurorul Claudiu Sandu, citat de Agerpres. Conform acestuia, bărbatul şi-ar fi recunoscut faptele.

Două surori de 10 şi 12 ani au fost răpite şi violate de un bărbat de 42 de ani, care îl cunoştea pe concubinul mamei lor şi a primit permisiunea, aseară, de a le lua pe cele două în maşina sa, sub pretextul că le duce la un grătar. Bărbatul nu s-a mai întors cu fetele, aşa că mama lor a sunat la 112.