BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Viktor Orban: Victoria noastră se vede de pe Lună, și de la Bruxelles, cu siguranţă

Viktor Orban și-a zdrobit opoziția în alegerile din Ungaria și în discursul de după anunțarea rezultatelor a avut grijă să îi răspundă și președintelui Ucrainei după criticile aduse în ultimele zile.

“Ne vom aminti această victorie până la sfârşitul vieţii, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internaţională, birocraţi de la Bruxelles, toţi banii şii instituţiile imperiului Soros, media internaţională şi preşedintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulţi adversari în acelaşi timp”, a spus Orban, potrivit cnn.com.

Premierul Ungariei  îl susţine deschis pe Vladimir Putin.

Candidatul opoziției unite la funcția de premier a cerut anularea tuturor voturilor prin corespondenţă, în timp ce UDMR și Fidesz vorbeau despre o ”înscenare” din partea partidelor de opoziție. Chestiunea este cu atât mai sensibilă cu cât cetăţenii unguri cu domiciliul în Ungaria, dar care au părăsit temporar ţara, nu au dreptul să voteze prin corespondenţă şi sunt nevoiţi să stea la cozi în ziua votului. Ei se simt discriminaţi faţă de cetăţenii „noi”, naturalizaţi în baza noii legi a cetăţeniei adoptate de Fidesz, după 2010.

Ungurii și-au ales din nou premierul în acest weekend, Viktor Orban reușind să își păstreze fotoliul de premier după 12 ani în care și-a exercitat această funcție, potrivit rezultatelor exit-poll.