GENERALULTIMA ORĂ

Video/Trei jurnalisti straini si un roman care mergea cu ajutoare in Ucraina, certati de un angajat al Prefecturii Suceava

Situatie jenanta in Vama Siret. Trei jurnalisti straini si un roman au fost certati ieri, de un angajat al Institutiei Prefectului Suceava, consilier pe probleme de minoritati. Aceeasi jurnalisti au fost prezenti si cu o zi inainte insa nu au avut probleme de comunicare.

Mihai Mihaiescu, angajat al Institutiei Prefecturii Suceava este o prezenta zilnica in Vama Siret pentru simplul motiv ca locuieste in Siret. Desi, normal al fi fost ca Prefectura Suceava sa trimita cate un reprezentant prin rotatie, se pare ca a decis sa profite ca acest angajat sa nu mai faca naveta la Suceava si sa se deplase in Vama Siret. Cunostintele acestuia in comunicare sunt insa minime iar cele de diplomatie cu strainii si mai slabe. Asa se face ca ieri, jurnalistii straini unul din Taiwan dar stabilit in Slovenia, unul din China si unul din Taiwan au  fost certati si luati ca de pe o planatie  de catre consilierul Institutiei Prefectului si dusi in Punctul Operativ al PCTF Siret dupa ce acestia au intervievat un roman care mergea cu ajutoare in Ucraina.

De altfel, jurnalistii colaboreaza cu o asociatie de ajutor umanitar destul de cunoscuta iar lui Mihaiescu i s-au apirns ,,beculetele,, in momentul in care filmarea a fost facuta in interiorul cortului si se vedea numele asociatiei.

Aceeasi jurnalisti insa au fost insotiti de acelasi personaj Mihaiescu in zona corturilor instalate pentru sprijinirea refugiatilor. Mai mult, acestia au stat de vorba cu refugiati din Ucraina.

,, Sigur a fost o neintelegere,, spune unul din cei doi jurnalisti care sustine ca nu i-a placut modul cum a fost abordat si chiar parca luat cu japca si duc la comanda punctului operativ. Nu trebiuie omis faptul ca aceeasi asociatie umanitara a fost prezenta in Vama Siret  de la inceputul razboiului din Ucraina.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Conduita angajatului Prefecturii Suceava nu are nimic de a face cu prezenta jurnalistilor in Vama Siret mai ales ca acesta ar trebui sa vada de refugiatii din Ucraina. Nesimtirea acestuia a ajuns pana acolo incat acesta chiar se crede superior cu mult jurnalistilor. ,, Ce tu stii sa faci presa?,, i-a spus Mihaiescu, reporterului stiridinbucovina.ro.

,, Nu inteleg de ce au fost luati doi din colegii mei. Eu sunt jurnalist independent,, spune jurnalistul stabilit in Slovenia.

,, Nu inteleg de ce au fost luati doi din colegii mei. Eu sunt jurnalist independent,, spune jurnalistul stabilit in Slovenia.

Dar incadrarea lui Mihai Mihaiescu in Institutia Prefectului Suceava a ridicat mai multe  semne de intrebare la acea vreme dupa ce acesta aparea in interceptarile procurorilor DIICOT in cazul unor traficanti de tigari si a fost chiar  saltat  si dus la Bucuresti.

Mihaiescu se lauda insa ca el era curat ca lacrima si ca nu ar fi avut nicio legatura cu traficanti de tigari din zona Siret.