ACTUALITATELOCAL

Video/Satele Soloneț și Costâna, comuna Todirești au medic de familie

Un medic de familie și-a inceput de ieri activitatea în satul Soloneț, comuna Todirești. Spațiul unde își desfășoară activitatea medicul Berco Veaceslav a fost amenajat special astfel încât activitatea medicală să se desfășoară în condiții optime. Din echipa cu medicul Berco face parte și asistenta medicală Adriana Crăciunescu. Luni-Vineri, programul de lucru este la cabinet de la 8:00 la 13:00 și tot de luni-vineri teren între orele 13.00-15.00.

Mugurel Bocancea, primarul comunei Todirești a spus că a incercat de aproximativ 3 ani să aducă un medic de familie în această localitate însă criteriile impuse de legislație nu au permis acest lucru.

Locuitorii din Soloneț se pot bucura, de ieri de asistență medicală oferită de noul medic de familie. Berco Veaceslav care se va ocupa de toți cetățenii ce se vor înscrie pe lista de beneficiari pentru serviciile medicale.  Pot apela localnicii din satele Soloneț și Costâna însă se pot înscrie și persoanele care doresc să apeleze la seviciile sale  medicale. 

“Vă anunț cu bucurie, că după multă strădanie am reușit să ating un obiectiv important pentru toți locuitorii din Soloneț  și Costâna aducerea unui medic în comună. Berco Veaceslav , un om extraordinar, dedicat profesiei sale nobile. Deși procesul de a aduce un medic de familie în  Soloneț nu fost deloc ușor, sunt sigur că niciodată eforturile nu sunt prea mari atunci când este vorba despre sănătatea oamenilor,,  anunță primarul Mugurel Bocancea.

La rândul său, medicul de familie Berco Veaceslav a spus că are o vechime de 30 de ani de activitate medicală. A ajuns la Soloneț cu greu, au durat 6 luni actele necesare deschiderii acestui cabinet dar s-a reușit în cele din urmă. ,, Vă aștept cu mare drag la cabinet,, este mesajul medicului de familie catre locuitorii comunei Todirești.