GENERAL

Video/Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu primarii după deschiderea Punctului de Control al Frontierei

Premierul Nicolae Ciucă, întâlnire cu primarii PNL după ideschiderea Punctului de Control al Frontierei. Reuniunea a avut loc la sediul Primăriei Vicovu de Sus,acolo unde edilii l-au și așteptat. Intre edilii prezenți s-au aflat cei din Suceava, Siret, Rădăuți, Bilca, Putna, Ulma, Frădăuții Vechi,Dornești,  Burla si Straja.

La întâlnire au participat nu numai primari PNL ci și edili PSD.

Premierul Ciucă a  fost așteptat la Punctul de Control al Trecerei Frontierei Vicovu de Sus de președintele Consiliului Județean Suceava,Gheorghe Flutur dar și de reprezentantul Guvernului în teritoriu. Flutur l-a insotit apoi pe primul ministru la discutia cu primarii de la sediul Primăriei. După ce a purtat discutii cu primarii, primarul Ciuca a facut o poza de grup .

La finalul acesteia, Nicolae Ciucă i-a mulțumit președintelului Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, tuturor primarilor care administrează localitățile situate de-a lungul graniței cu Ucraina ”pentru efortul pe care l-au făcut, implicându-se încă din prima zi a începerii conflictului din Ucraina în tot ceea ce a însemnat sprijinul și spiritul de solidaritate pe care l-au arătat cetățenii români, în mod deosebit sucevenii, și totodată am reușit în perioada aceasta scurtă de timp, cât am avut întâlnirea cu autoritățile locale, să discutăm problemele pe care dumnealor le au și, desigur, alte propuneri care vin să asigure și să mărească această capacitate de mobilitate”.

De asemenea, premierul Ciucă a apreciat în mod deosebit cum arată și cum este administrat orașul Vicovu de Sus: ”Am putut să constat cu mare plăcere că la nivelul orașului Vicovu de Sus există proiecte pe fonduri europene în valoare de peste douăzeci de milioane de euro și am apreciat foarte mult modul în care arată localitatea și, în mod deosebit, faptul că există un spirit și o voință să continue să se dezvolte. Vorbim de o localitate de 17.000 de locuitori, care are cel mai mare liceu din  județ și care are la școală înscriși peste 4.000 de copii. Ca atare, măsurile pe care le luăm trebuie să fie coordonate în deplină înțelegere cu autoritățile locale, astfel încât să nu perturbăm viața în orașul Vicov, ci să facem în așa fel încât să sprijinim și să putem să venim cu măsuri care să asigure dezvoltarea comunității”, a spus Nicolae Ciucă.