BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Video/Ministrul britanic al Apărării, victima unor farsori ruşi. A dezvăluit planurile pentru Ucraina, crezând că vorbeşte cu premierul de la Kiev

Într-o conversație cu farsorii ruşi Vovan și Lexus, ministrul Apărării de la Londra, Ben Wallace, a dezvăluit planurile Marii Britanii de a sprijini Ucraina.

Vovan (numele real Vladimir Kuzneţov) și Lexus (numele real Alexei Stoliarov), cunoscuți pentru farsele făcute personalităților publice, au ajuns la ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, spunându-i că discută cu prim-ministrul ucrainean Denis Shmigal. Videoclipul complet a apărut pe canalul de YouTube al bloggerilor şi se poate observa că Wallace nu bănuieşte nicio clipă că ar fi vorba de o glumă şi vorbeşte liber despre Ucraina.

În timpul unei conversații, ministrul britanic a spus că țara rămâne fără stocuri de instalații antitanc, deoarece Londra a furnizat aproape toate rachetele sale ghidate antitanc portabile către Kiev. El a vorbit, de asemenea, despre interesul Marii Britanii în chestiunea aderării Ucrainei la NATO. Regatul Unit este deja ocupat să trimită noi rachete antiaeriene în Ucraina, care sunt „mai bune decât Stinger – funcționează noaptea și sunt foarte rapide”, a spus Wallace. „Asta va închide cerul pentru aviația rusă„, este sigur politicianul.â.

În plus, Wallace nu a exclus posibilitatea de a asista Kievul în dezvoltarea armelor nucleare, dar a remarcat că probabil că Rusiei „nu i-ar plăcea prea mult” acest lucru. De asemenea, el a mai afirmat că are în vedere trimiterea mai multor arme în Ucraina, cum ar fi nave de război, și ocuparea Mării Negre.

https://www.youtube.com/watch?v=5IJ4hKqweKQ&t=2s

În timpul conversației, a fost atinsă și asistența britanică pentru Ucraina – ministrul a confirmat că de câțiva ani țara a fost aprovizionată cu rachete ghidate antitanc (ATGM). „Dacă vă amintiți, v-am trimis 100 de soldați la centrul de antrenament în cadrul Operațiunii Orbital în 2015. Dar putem lua în considerare orice opțiune (…) Am toate informațiile despre aceste ATGM-uri. V-am trimis peste 4.000 de bucăți și mai multe sunt pe drum„, a menționat Wallace.

Pe 17 martie, Ben Wallace a anunțat că a fost victima unui farsor care l-a sunat la telefon, prezentându-se ca prim-ministru al Ucrainei Denys Shmigal. La câteva zile după aceea, Departamentul Apărării din Regatul Unit a cerut YouTube să elimine videoclipul de pe platformă. Departamentul militar britanic a considerat că ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității naționale a țării.