BREAKING NEWSRELIGIE

Video/Marea prigoană a preoților români din Ucraina – Cine îi amenință cu moartea – Mitropolitul Longhin, mărturii din infern. Reactia Patriarhiei Romaniei dar si a autoritatilor romane inca absenta

Este scandal uriaș în bisericile din Ucraina! Preoții români acuză oficialii loiali Kievului de violențe și amenințări cu moartea. Iar serviciile secrete ucrainene susțin că există mai mulți clerici care ar avea legătură cu Rusia și fac propagandă pro-Putin. Mai multe percheziții au avut loc în biserici, mănăstiri și chiar la casele duhovnicilor, în încercarea de a se găsi documente care să demonstreze legăturile cu Kremlinul. Peste 100 de lăcașuri de cult riscă să fie închise.

Preoții români sunt îngroziți și povestesc că agenții au intrat peste ei în case noaptea- înarmați, iar pe călugărițele de la mănăstiri le-ar fi pus la pământ și le-au călcat cu picioarele pe cap. Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei îl dă în judecată pe Volodimir Zelenski și cere să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia.

Cunoscutul mitropolit al Bisericii Ucrainene Longhin Jar, starețul mănăstirii de la Bănceni, regiunea Cernăuți, le-a vorbit credincioșilor despre toate acestea în ziua în care se sărbătorea Crăciunul pe rit vechi.

„Cu îndurerare vreau să vă spun că zilele acestea mitropolitul nostru Meletie. Prin ordinul lui Irod și al lui Pilat și al lui Caiafa, a fost lipsit de cetățenie ucraineană și trebuie dus din țara noastră. S-a răsculat tot iadul, fraților, împotriva Ortodoxiei. Dar pentru că a venit vremea acum, să nu vă înspăimântați de nimic, că toate acestea trebuie să fie. Noi să rămânem tari în credință”, spune mitropolitul Longhin.