ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Video/Incendii provocate de trasnet in Vicovu de Sus, Dărmănești, Dorna Candrenilor. Cerul Sucevei brazdat de fulgere si trasnete. Vijelii si ploi

Cerul  Sucevei a fost brazdat de fulgere si trasnete..A fost cod portocaliu de furtună în întreg județul Suceava.. Vânt puternic cu rafale de peste 70-80 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice şi averse torențiale. In urma manifestărilor fenomenelor meteorologice prognozate, in dispeceratul integrat ISU-SAJ Suceava au fost înregistrate până la această oră, 42 de apeluri pe numărul unic de urgență unic 112, care au anunțat diferite evenimente: – incendii provocate de trăsnet direct, în localitățile Dorna Candrenilor, Vicovu de Sus și Dărmănești; – copaci căzuți pe partea carosabilă sau în gospodării, pe raza localităților Siret, Vatra Dornei, Volovăț, Frumosu, Dorna Arini, Neagra Șarului, Todirești, Fântâna Mare, Cumpărătura, Hânțești,

https://www.youtube.com/watch?v=_llOnDBpLi8

 

Suceava, Udești, Chiril, Mălini, Mereni – misiuni de recunoaștere și intervenția operativă în situatii punctuale – echipaje ale pompierilor militari și lucrători SVSU; – cabluri electrice rupte și crengi de copaci căzute pe partea carosabila pe raza mai multor localități din județ; – elemente de construcție (bucată de tablă) căzute de pe acoperișul unui bloc de locuințe din Fălticeni.

,,Pompierii militari și/sau lucrătorii SVSU-urile din localitățile afectate execută misiuni de recunoaștere și intervenție pentru sprijinire a populației. Echipajele de intervenție ale furnizorului de energie electrică sunt direcționate punctual și succesiv la toate solicitările primite în urma manifestărilor fenomenelor meteorologice. Intervențiile sunt în dinamică,, anunță ISU Bucovina Suceava.

 

 

Un cititor a trimis la stiridinbucovina.ro un videoclip scurt in care ne spune ca in comuna Darmanesti au izbucnit doua incendii imediat dupa ce natusa s-a dezlantuit.

https://www.youtube.com/shorts/CUpa3qmiySw

 

 

A fost cod portocaliu de furtună în întreg județul Suceava. Vânt puternic cu rafale de peste 70-80 km/h, vijelie, grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice şi averse torențiale.