ACTUALITATEBREAKING NEWSULTIMA ORĂ

Video/Foto/Vama Siret: Refugiatii din Ucraina împărțiți în două tabere: Cei care fug din care războiului și cei care revin în țară

A treia zi de Paște în Vama Siret. Pompieri militari aduși din alte zone trimiși în misiune  în PCTF. De această dată sunt si de la ISU Alba.  Microbuze puse la dispoziția refugiaților ucraineni care îi duc la Gara Burdujeni sau la Centrul de Refugiați din Rădăuți. Jandarmii de la Botoșani sunt și ei în misiune la frontieră. O zi în care față de prima zi de Paște, a cresut și numărul voluntarilor de la organizațiile prezente.

,, Au și ucrainenii Paștele și de aceea nu au intrat mulți în România,, ne lămurește un voluntar. Încă sunt prezenți voluntari de la organizații din Europa dar și Statele Unite ale Americii. În schimb, corturile pentru refugiați sunt goale. Din când în când,pompierii militari le verifică. În cazul unui nou val de refugiați, aceștia ar avea unde se adăposti pentru câteva ore.

O tânără din Bucovina de Nord se întoarce acasă

O tânără din Bucovina de Nord se întoarce acasă fiind condusă de către o suceveancă și fiica.  A plecat de teamă din calea războiului dar a decis să revină în speranța că războiul nu va ajunge până în regiunea Cernăuți.

Familia din județul Suceava a fost cea care a ținut să o conducă la frontieră. În timpul petrecut împreună, s-a legat o prietenie transformată în bucurii și zâ,bete însă la frontieră se transformă în lacrimi de despărțire.

  Soțul plecat la război. Mămica alături de fiică pleacă în Germania

O mămică din centrul Ucrainei a decis să plece în Germania. Soțul este plecat la război iar din când în când vorbesc la telefon.  Părinții sunt rămași acasă, nu s-au decis să plece așa că ea a luat fiica și au pornit spre Occident.  În Vama Siret beneficiază la cortul unei organizații umanitare de un ceai și o masă caldă.

Pe telefon, are coordonatele unei locații  unde ar trebui să ajungă în Germania. Legea marțială din Ucraina intrată în vigoare la începutul războiului a impus restricții severe. Chiar dacă zona unde locuiește  nu a fost distrusă de rachete, sirenele le-au înspăimântat iar nopțile petrecute în beciur

,, Se ascund în beciuri. Sirenele sună mereu. Plecăm din cale arăzboiului de frică. În Herson, celor rămași  li se aduc declarații de către ruși în care să specifice dacă vor să rămână cu ei sau cu ucraineniu. Sunt sfătuiți să nu dea pașapoartele,, dezvăluie femeia.

Fiecare ucrainean are povestea lui de viață și momentele trăite de la începutul razboiului.

You are currently viewing a placeholder content from Youtube. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Rusia amenință Ucraina cu divizarea în mai multe state după război. Avertismentul vine din partea unui înalt oficial rus, care susține că aceasta este numai urmarea politicii Occidentului în Ucraina și a regimului Zelenski, ca și „nazificarea” ucrainenilor.

În data de 26.04.2022, în intervalul orar 00.00 – 23.59, pe sensul de intrare în P.T.F. Siret, s-au înregistrat următoarele valori de trafic: ▪ 2.748 persoane din care 2.151 au fost cetățeni ucraineni; ▪790 mijloace de transport;