ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Video/Foto/Mulțime de oameni și-a luat rămas bun de la Ioana Tiperciuc, membră a Ansamblului ,,Florile Bucovinei,,. A plecat în lumea de dincolo îmbrăcată în mireasă. Lacrimi și strigăte de durere.

Comunitatea din Rădăuți în zi de doliu.  Ioana Tiperciuc, una dintre cele patru victime ale tragicului accident rutier din Dorna Candrenilor a fost înmormântată. I-au fost alături familia, colegii de școală dar și ai distinsului Ansamblului  ,,Florile Bucovinei,, din Rădăuți dar și foarte multe persoane din localitate și împrejurimi. Au fost alături de Ioana toți cei care iubesc cântecul și dnasul popular dar și credința străbună

Ioana Tiperciuc a plecat în lumea de dincolo în rochie de mireasă. Acordurile muzicii de jale și  tinerii îmmbrăcați în costumele populare tradiționale i-au fost alături pe drumul fără întoarcere.  Era elevă  in clasa a XI a C a Național „Eudoxiu Hurmuzachi”. Ioana era o elevă foarte bună la învățătură dar era pasionată de folclor. Iubea tradițiile din Bucovina.

A ales să danseze la prestigiosul ansamblu din Rădăuți.  Niciun părinte nu merită să treacă prin ce trece tatăl si mama fetei care e nevoită trăiască acum cu durerea pierderii unui copil pentru tot restul vieți. Toti cei prezenți au plâns-o pe Ioana  care de acum este un înger păzitor pentru familia ei  îndurerată. Ioana a plecat in lumea celor drepți iar părinții si cei care au cunoscut-o ii vor simți lipsa mereu.

 

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu starețul Mănăstirii Sihăstria Putnei, arhimandrit Nectarie Clinci. Aproape că nu au cuvinte despre momentele pe care le poți vedea și trăi la o asemenea zi de înmormântare. O familie împietrită de durere. O familie sleită de puteri. ,, Așa durere mare eu  nu am mai văzut,, spune o rădăuțeancă  care este alături de familia îndoliată.

,,  Tipi a noastră, elevă în clasa a XI-a C, nu mai este printre noi. S-a îndepărtat, intrând într-o lume, poate mai bună. În cei trei ani în care a fost eleva noastră, zâmbetul ei ne-a cucerit. Mereu veselă, altruistă, echilibrată, Ioana a fost foarte implicată în viața colegiului, fiind vicepreședinte al Consiliului Elevilor și membru în Consiliul de Administrație al colegiului, rezonând cu tot ceea ce înseamnă viața de elev, mereu alături de cei care aveau nevoie de un sfat sau de sprijin. Pasiunea sa pentru tradiții și obiceiuri, care i-a călăuzit pașii, a fost transpusă în tot ceea ce făcea. Azi, visul ei s-a frânt, lăsând în urmă o familie îndurerată, o întreagă comunitate în suferință. Drum lin, Ioana! Vei rămâne mereu în sufletul nostru!,, este mesajul conducerii unității de învățământ.

 

Dumnezeu să te așeze în Imparatia Cerurilor!