GENERALULTIMA ORĂ

Video/ Crucea Roșie din Grecia ajută refugiații din Ucraina. De mai bine de o lună in Vama Siret

Crucea Roșie din Grecia ajută refugiații din Ucraina. De mai bine de o luna in Vama Siret. Grecii  felicita voluntarii prezenți și și-au exprimat admirația pentru felul atât de eficient și profesionist în care a fost organizata intreaga activitate umanitara.

În ciuda faptului ca in primele zile, autoritățile romane nu au fost prompțe in calea refugiaților, totusi s-a reusit o mobilizare exemplara. Zilnic aici sunt prezenți  reprezentanții Poliției de Frontieră, pompieri militari, jandarmi, traducătorii voluntari, profesori și studenți, organizații religioase din țară și străinătate, organizații ale Crucii Roșii din Grecia, Cipru și Italia dar și Ordinul Cavalerilor de Malta. Cu toții  spun bun-venit refugiaților din Ucraina  care trec frontiera în România si ajuta refugiatii. Majoritatea celor care vin din Ucraina pleaca in strainatate. In ultimele zile sunt si refugiati care se intorc in țara natala dar despre care autoritatile de la Suceava inca nu au comunicat oficial.

Crucea Roșie din Grecia acordă asistență medicala refugiaților din Ucraina si sunt în strînsă colaborare cu celealte organizații prezente în Vama Siret,