ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Video/Coada de tiruri si cisterne de kilometri spre Vama Siret

Din nou  coada de tiruri care așteaptă la intrarea în România dinspre Ucraina, în Vama Siret. Aceasta a ajuns astazi, din PCTF Siret  pana la iesirea din Siret spre Suceava. Un echipaj de politie este in permanenta legatura cu jandarmii si politia de frontiera pentru a asigura trecerea a cate 5 autocamioane odata in vama.

Închiderea portului Odessa de la Marea Neagră a făcut ca exporturile mărfurilor ucrainene să se realizeze rutier și feroviar. Această schimbare a adus un flux uriaș de mărfuri la granița ucraineano-română, iar principala poartă de intrare la noi în țară este Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret. Tirurirle cele mai multe sunt din Turcia si Bulgaria dar si din Ucraina.

Timpul de așteptare pentru autocamioane este de 20 minute la intrarea în Vama Siret, anunță Poliția de Frontieră.  Intrarea se face pe 3 artere, iar la ieșire sunt deschise 2 artere. ”Trafic intens pe sensul de intrare, număr foarte mare de camioane prezentate la control”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

Realitatea insa pare alta. Timpi de asteptare sunt mai mari.