CRYPTO

Victorie în instanță, precedent: Fiscul american nu poate impozita recompensele pentru miză până la vânzare

Cazul cuplului Nashville împotriva IRS a comparat recompensele criptografice nevândute și nevândute cu o carte nevândută a unui scriitor, și vor fi recompensați cu o rambursare cu dobândă pentru impozitul pai

Procesul unui cuplu din Nashville privind impozitele pe care le-a plătit pentru recompensele de miză Tezos nerevendicate și nevândute se apropie de sfârșit, Internal Revenue Service (IRS) acceptând să le acorde o rambursare.

Decizia ar putea crea un precedent pentru viitoarele îndrumări privind modul în care sunt impozitate recompensele criptografice obținute prin miză. În prezent, recompensele de tip „Proof-of-Stake staking” sunt clasificate ca venit, impozitul urmând să fie plătit pe măsură ce sunt obținute. Noua evoluție sugerează că acestea ar trebui să fie impozitate doar atunci când sunt vândute pentru USD.

Soții Jarrett au depus o plângere împotriva guvernului Statelor Unite în mai 2021, în care au declarat că cele 8.876 de jetoane Tezos (XTZ) pe care le-au creat în 2019 nu au fost venituri și nu ar fi trebuit să fie impozitate ca atare. Plângerea susținea, de asemenea, că guvernul a încercat să facă ceva „fără precedent, și anume să impoziteze activitatea creativă mai degrabă decât venitul”.

„Impozitarea prăjiturilor, cărților sau a jetoanelor nou create ca venit ar avea efecte de mare amploare și dăunătoare asupra contribuabililor și a economiei americane și nu are susținere în Codul fiscal intern, în regulamente, în jurisprudență sau în Constituție.”
Potrivit documentelor depuse în instanță, care se așteaptă să fie făcute publice joi, IRS a declarat că va da curs solicitării familiei Jarrett de a rambursa, cu „dobânda legală prevăzută de lege”, cei 3.793 de dolari pe care familia Jarrett i-a plătit anul trecut pentru recompensele nerevendicate.

Deocamdată, lipsesc îndrumările privind modul de impozitare a recompenselor de miză nerevendicate. Fiscul îi întreabă pe contribuabili dacă au „primit, vândut, schimbat sau dispus în alt mod de orice interes financiar în orice monedă virtuală”, dar niciunul dintre acești descriptori nu pare să se refere direct la recompensele nevândute și nerevendicate ale familiei Jarrett.

Legat de acest subiect: Calculatorul de taxe cripto CoinTracker evaluat la 1,3 miliarde de dolari în urma unei creșteri de 100 de milioane de dolari

Forbes a relatat că surse apropiate problemei spun că cuplul intenționează să continue cazul în instanță pentru a obține o protecție pe termen mai lung și pentru a crea un precedent la nivel național. Contribuabilii americani se roagă probabil ca niciun răspuns legislativ la acest rezultat judiciar să nu semene cu noile orientări ale autorității de reglementare din Marea Britanie privind miza cripto. Acolo, miza cripto va fi adesea considerată ca fiind vânzarea de token-uri și va atrage impozitul pe câștigurile de capital.