ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Vicovu de Sus.Atestat profesional fals, descoperit la controlul de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus au întocmit dosar penal unui cetățean ucrainean, care a prezentat la control un atestat de competență profesională fals.

În după-amiaza zilei de 22 septembrie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 42 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Daf și remorcă, ambele înmatriculate în Ucraina.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă pașaport, permisul de conducere și certificatele de înmatriculare ale ansamblului rutier, şi un atestat de competenţă profesională.

Întrucât colegii noștri aveau suspiciuni cu privire la autenticitatea atestatului, au efectuat verificări suplimentare, astfel au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unui document autentic, fiind fals.

În cauză, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale.