ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Vicovu de Jos. Urmărire în miez de noapte. Un șofer beat a vrut să scape de poliție

Sâmbătă noaptea,  în timp ce efectuau activități de patrulare și control trafic rutier pe raza comunei Vicovu de Jos, sat. Vicovu de Jos, județul Suceava pe DC47B, polițiștii au efectuat semnale regulamentare de oprire luminoase și sonore unui autoturism.

Conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor de oprire efectuate de către organele de poliție și și-a continuat deplasarea, motiv pentru care s-a procedat la depășirea autoturismului, însă acesta a virat stânga intrând în curtea unei locuințe care avea porțile deschise.

S-a procedat imediat la interceptarea persoanei, care a coborât de la volanul autoturismului și care prezenta urme vizibile de consum de băuturi alcoolice, în sensul că nu era stabil pe picioare și nu vorbea coerent.

Întrucât emana halenă alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la Sediul Postului de Poliție Vicovu de Jos, unde a fost identificat în persoana unui bărbat de 35 ani. Șoferul fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul testării fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Având în vedere concentrația alcoolică s-a procedat la conducerea acestuia la sediul Spitalului Municipal Rădăuți, unde s-aprocedat la recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Au fost recoltate două mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. (1) din Codul Penal, cercetările urmând a fi continuate de către organele de cercetare penală din cadrul Postului de Poliție Vicovu de Jos.