BREAKING NEWSJUSTIȚIE

Viceprimarul din Poiana Teiului a fost trimis in judecata de DNA pentru santaj in forma continuata

Procurorii DNA Bacau l-au trimis in judecata pe Ion Buzdea, viceprimarul comunei Poiana Teiului pentru infractiunile de santaj in forma continuata si acces fara drept la un sistem informatic in forma continuata.

În perioada 2020 – ianuarie 2022, Ion Buzdea ar fi amenințat un coleg de partid cu darea în vileag a unor înregistrări video, compromițătoare, pentru a-l determina pe acesta din urmă să-l înscrie pe inculpat pe lista consilierilor locali, pe un loc eligibil, cu ocazia alegerilor locale ce urmau să se desfășoare în data de 27 septembrie 2020.

De asemenea, a cerut să îl propună pentru funcția de viceprimar al comunei Poiana Teiului, județul Neamț și să îl susțină în fața consilierilor, pentru a obține voturile necesare numirii în această funcție. În urma acestor acte de constrângere, persoana vătămată ar fi dat curs celor solicitate de inculpat, iar în cele din urmă acesta a fost votat viceprimar al comunei Poiana Teiului.Inculpatul i-ar mai pretins persoanei vătămate și suma de 150.000 lei. În cursul lunii ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi accesat fără drept, în două rânduri, datele stocate (sms-uri și fotografii) în telefonul mobil al persoanei vătămate.