JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Crețu a fost arestat. Este acuzat de luare de mita si trafic de influență

Vicepreședintele CJ Suceava, Silviu Cristinel Crețu a fost arestat.

„În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj, prin urmare în temeiul art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpatului C.S.-C. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi trafic de influenţă prev. de art. 291 alin. 1 rap. la art. 6 din Legea nr. 78/2000, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 05.04.2022 şi până la data de 04.05.2022. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă în acest sens. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului Cluj.

,, Este adevărat că DNA Cluj mai are „în ogradă” încă un om de afaceri sucevean care s-a autodenuntat ieri seară după începerea scandalului Silviu Crețu? Pe cine a dat noul denunțător în gât?,, se intreaba strictsecret.ro.

Deocamdata, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur nu a cerut demisia fostului său consilier personal in mandatul trecut de șef al administrației județen,  Silviu Cristiel Crețu, promovat vicepreședinte al administrației județene.

Crețu insa va fi suspendat din funcție cel mai probabil, in locul sau urmand a fi ales un alt vicepreședinte al CJ. Cea de a doua functie de vicepreședinte este detinuta de un alt consilier personal in mandatul trecut de președinte al CJ al lui Flutur, Neculai Barba.

Ramane de vazut daca DNA Cluj va opera noi rețineri in cadrul Consiliului Județean Suceava.