JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Vicepreședintele CJ Cristinel Crețu a fost reținut de DNA Cluj. Astazi, va fi prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă

Procurori ai DNA Cluj au organizat ieri un flagrant în urma căruia vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Silviu Cristinel Crețu, a fost prins primind de la un om de afaceri un plic cu 40.000 de euro. Cristinel Crețu nu a facut niciun fel de declaratie la DNA desi, a fost dus pentru audieri. Si asta pentru ca nu ar fi stiut ce interceptari detin procurorii anticorupție. Avocatii angajati de Crețu studiază dosarul instrumentat de DNA Cluj, urman ca apoi acesta sa raspunda intrebarilor procurorilor. 

Vicepreședintele Consiliului Judeţean Suceava, liberalul Silviu Crețu, a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat astăzi Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.

Crețu, fost consilier personal al noului președinte interimar al PNL, Gheorghe Flutur, este urmărit penal de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj într-un dosar în care este acuzat de luare de mită și trafic de influenţă.

Conform DNA, la începutul lunii decembrie 2020, Silviu Crețu ar fi acceptat și primit de la administratorul unei firme suma de 40.000 euro, lăsându-l să creadă că va interveni pe lângă persoanele din cadrul CJ Suceava cu atribuții de decizie în derularea contractelor de reabilitare de drumuri, astfel încât derularea unui contract încheiat de instituție cu firma administratorului să decurgă în bune condiții, iar plățile să fie făcute la timp.

Anchetatorii spun că ulterior, în perioada 16 – 29 martie 2022, Crețu i-ar fi cerut aceluiași om de afaceri alți 40.000 euro, pentru desfășurarea fără impedimente a altui contract încheiat de firma acestuia cu Consiliul Județean Suceava, pentru întreținerea drumurilor județene.

Luni, Silviu Crețu a fost prins în flagrant de procurorii DNA Cluj în timp ce a încasat în sediul CJ Suceava, de la omul de afaceri mita în valoare de 40.000