GENERAL

Vicepreşedinta Parlamentului European, anchetată pentru corupţie, a fost demisă

Eurodeputata Eva Kaili, vicepreşedintă a Parlamentului European, care este anchetată de justiţia belgiană pentru suspiciuni de corupţie, a fost destituită sâmbătă din funcţie de preşedinta PE, Roberta Metsola, informează AFP.

„Având în vedere investigaţiile judiciare în curs de desfăşurare de către autorităţile belgiene, preşedinta Metsola a decis să suspende cu efect imediat toate prerogativele, îndatoririle şi sarcinile care i-au fost delegate Evei Kaili în calitatea sa de vicepreşedinte al Parlamentului European”, a anunţat în cursul serii un purtător de cuvânt al Robertei Metsola.

„Parlamentul European stă ferm împotriva corupţiei. În această etapă, nu putem comenta nicio investigaţie în curs, doar să confirmăm faptul că am cooperat şi vom coopera pe deplin cu toate autorităţile relevante care aplică legea şi cele judiciare. Vom face tot ceea ce putem pentru a sprijini cursul justiţiei”, scrisese ceva mai devreme, sâmbătă, pe Twitter, Roberta Metsola.

Eva Kaili, eurodeputată din Grecia, a fost reţinută vineri seară, la Bruxelles, sub acuzaţii de corupţie, alături de alte patru persoane, potrivit „Le Soir”. O ţară din Golf, care ar fi Qatar, este suspectată că a oferit mari sume de bani şi cadouri generoase pentru a influenţa decizii politice şi economice ale Parlamentului European.