ANUNȚPUBLICITATETurism

Trasee incredibile în Moldova de Via Ferrata facute de ghizi specializati!

Despre Via Ferrata

Poate că ai mai auzit de Via Ferrata, dar dacă nu, ne face plăcere să fim primii de la care afli.  Traseele de Via Ferrata isi au originea in Italia, tradus in romana fiind „drum de fier”. Aceasta activitate presupune parcurgerea unor trasee montane, îmbinate cu cățărarea pe stânci cu fețe expuse. Aceste trasee sunt echipate cu structuri metalice, precum: trepte de fier, franghii de otel, pendul, poduri suspendate, permitand astfel persoanelor cu mai putina experienta in domeniul alpinismului sa parcurga in siguranta traseele propriu-zise.  Parcurgerea unui traseu de via ferrata îți promite o perspectivă incredibilă si cu totul specială.

 

De ce Via Ferrata?

Este una dintre activitatile pe care poti sa le incerci dacă îți dorești ceva diferit, care iti va ridica putin nivelul adrenalinei, iar la final, iti va oferi o doza de dopamina.

Aceasta activitate se adreseaza tuturor persoanelor care au un minim de conditie fizica si care-si doresc cu adevarat sa incerce o astfel de experienta.

Este genul de experienta care te „obliga” sa iesi din zona de confort.

Pe cat de periculoasa pare aceasta activitate, pe atat de sigura este.

Cireasa de pe tort a acestor experiente este priveliștea spectaculoasă de pe parcursul traseelor.

 

Cine suntem noi?

Echipa MaDe iT si-a inceput activitatea dintr-o mare pasiune pentru natura si din dorinta de a-si impartasi experientele alaturi de alte personane interesate de a-si depasi limitele. Firma noastra are la baza o gama variata de activitati de aventura, precum: via ferrata, canyoning, escalada, rafting, stand up paddle si drumetii. De asemenea, organizam tabere de aventura pentru copii si team building-uri pentru a oferi oamenilor o experienta plina de adrenalina si senzatii tari de unde distractia si voia buna nu lipsesc, astfel incat acest eveniment sa ramana unul memorabil si plin de vitalitate.

Echipa Madeit

Trasee de Via Ferrata – zona Cheile Bicazului

In zona Cheile Bicazului gasim niste peisaje impresionante, iar cei care indragesc natura si vor un bust de energie, opteaza pentru cele 2 trasee de via ferrata din zona. De mentionat este ca fiecare traseu este recomandat sa fie parcurs alaturi de un ghid montan, in special pentru cei care sunt la prima lor experienta si trebuie sa fie indrumati corepsunzator.

  • Via Ferrata “Astragalus” – Cheile Șugăului

In Cheile Bicazului se afla cel mai lung traseu de via fererata din Romania si anume Via Ferrata “Astragalus” – Cheile Șugăului. Traseul, ca si grad de dificultate este C/D (mediu-dificil), iar timpul de parcugere, in medie este de 3 ore, insa acesta variaza in functie de numarul de persoane din grup, cat si de celelalte grupuri care sunt prezente pe traseu. Acest traseu are suficiente locuri unde participantii se pot odihni si admira peisajul spectaculos, cat si pentru a suprinde aceasta experienta la mare inaltime cu poze si video-uri.

Via Ferrata “Astragalus” – Cheile Șugăulu

  • Via Ferrata “Wild Ferenc” – Lacul Roșu

Un alt traseu in zona este Via Ferrata “Wild Ferenc” avand gradul de dificultate C/D (mediu-dificil), insa din experienta noastra, acesta este putin mai greu decat Astragalus. Timpul mediu de parcugere este in jur de 2 ore şi se întinde pe o diferenţă de nivel de 173 m cu o lungime de aproximativ 200 m. Traseul culminează cu vârful Suhardul Mic (1345m) ce oferă o panoramă deosebită asupra Lacului Rosu.

Via Ferrata “Astragalus” – Cheile Șugăulu

Canyoning in Cheile Bicajelului

Echipa noastra, pe langa traseele de via ferrata din zona Cheile Bicazului, organizeaza si ture de canyoning in Cheile Bicajelului.

Canyoning-ul este o combinatie intre tehnicile de alpinism si explorari speologice, iar traversarea unui canion se face in mod descendent, pe firul apei, prin cascade, canioane si chei. Parcurgerea unui canion presupune coborarea in rapel pe o coarda statica prin diferite tehnici si procedee. Totodata, aceasta activitate se poate face doar cu pregătire tehnică adecvată, cu echipament individual şi colectiv corespunzător, însoţit de un ghid specializat.

Sugestii!

Daca sunteti dornici de a avea parte de aventura, echipa MaDe iT, va sta oricand la dispozitie pentru a va oferi ghidaj specializat, echipament tehnic specific complet si momente de neuitat, imbinate cu distractie, cunoastere, senzatii tari si nu in ultimul rand, adrenalina.

 

Contact

Ne puteti contacta la numarul de telefon 0755166314 sau pe adresa de e-mail madeit.outdoor@gmail.com sau ne puteti gasi, de asemenea, pe Facebook, Instagram si TikTok. Accesand link-urile de mai jos, veti gasi poze, videoclipuri din turele organizate de noi si calendare actualizate lunar.

 

Link-uri

Instagram – click

Facebook – click

TikTok – click

 

Autor: Cristian Alexandra (echipa MaDe iT)

Print Friendly, PDF & Email