ACTUALITATEBREAKING NEWSNAȚIONALULTIMA ORĂ

Veste bună pentru șoferi! Începând de astazi, constatarea amiabilă se poate realiza online: cum se folosește aplicația

Vești bune pentru șoferi. Începând de luni, 17 octombrie, constatarea amiabilă în caz de accident va putea fi completată direct de pe telefon. Conducătorii auto vor avea acces la o aplicație de mobil, conectată la toți asigurătorii RCA.

Aplicaţia se numeşte „Amiabila”, iar pentru a o utiliza, şoferii trebuie să îşi creeze un cont de utilizator după care să urmeze instrucţiunile. Folosind butonul „Adaugă constatare”, şoferii implicaţi în accidente rutiere în care au fost înregistrate doar pagube materiale pot să-şi completeze documentele personale, precum şi documentele maşinii.

Un lucru foarte important pe care conducătorii auto trebuie să-l ştie e că pot realiza online, în aceeaşi aplicaţie, şi schiţa accidentului rutier în care au fost implicaţi. La final, fiecare şofer va putea trimite că firma de asigurări constatarea realizată în acest mod.

Cum va funcționa aplicația Amiabila în 10 pași:

 

  1. Descarcă aplicația
  2. Îți creezi un cont de utilizator în aplicație (user email sau numar de telefon + parola)
  3. Apasă butonul „adaugă constatare”, care se găsește în secțiunea „Constatări”.
  4. Completează datele personale: poți fotografia Cartea de Identitate, iar aplicația extrage și completează automat datele printr-un sistem de recunoaștere a textelor din documente scanate (OCR)
  5. Completează datele privind momentul accidentului: aplicația dispune de localizare exactă prin GPS și autocompletarea adresei unde s-a petrescut accidentul în cazul în care nu știi adresa.
  6. Selectează daunele provocate: poți selecta direcția impactului, cât și avariile suferite de vehicul
  7. Costruiește circumstanțele accidentului: împrejurările selectate (vehicul staționat; vehicul oprit; la momentul plecării; deschizând portiera; la momentul opririi; ieșind dintr-o parcare etc. ) generează construcția schițelor. Rezultatele și fotografiile de la locul accidentului contribuie la stabilirea vinovăției.
  8. Completează datele vehiculului B: conducătorul vehiculului B trebuie să parcurgă același proces pe care l-a parcurs și vehiculul A, pe același telefon pentru a contribui la desenarea schiței împreună. Astfel aplicația poate completa documentul din aceeași perspectivă, la final fiind posibila trimiterea documentelor comune către asigurătorii ambelor părți implicate.
  9. În funcție de circumstanțele selectate de ambii conducători, aplicația selectează 3 dintre cele mai probabile circumstanțe în care accidentul ar fi putut să se întâmple.
  10. Ultimul pas este de a semna și trimite documentele asigurătorilor RCA ai celor doi conducători implicați în accident.

 

Sursă foto: HotNews / captură ecran aplicatie