BREAKING NEWSLOCALULTIMA ORĂ

Vameșii de la Punctul Vamal Porubna-Siret au oprit contrabanda a 850 de mărci poștale

Vameșii din regiunea Cernăuți au împiedicat exportul de mărci poștale din Ucraina fără autorizații. Biroul vamal Cernăuți. Pe 12 noiembrie, la postul vamal Porubna-Siret a anunțat că în timpul controlul vameșii au descoperit 850 de mărci poștale de ani diferiți de apariție, pe care un cetățean român a încercat să le scoată de pe teritoriul Ucrainei.

Aceste mărci poștale sunt supuse Legii Ucrainei „Cu privire la exportul, importul și returnarea valorilor culturale” din 21 septembrie 1999 și pot fi exportate în afara teritoriului Ucrainei pe baza unui certificat pentru dreptul de a exporta valori culturale.

Cetăţenii români nu au depus niciun act de autorizare care să confirme dreptul de a transfera timbre poştale peste frontiera de stat a Ucrainei la controlul vamal.

Prin urmare, cetățeanul specificat a comis acțiuni care prezintă semne de încălcare a regulilor vamale, prevăzute în partea 3 a articolului 471 din Codul Vamal al Ucrainei.

Oamenii legii au întocmit  dosar de încălcare a regulilor vamale, iar mărcile poștale – obiectele directe ale infracțiunii – au fost confiscate.