EDUCAȚIE

USV Suceava a semnat un contract de 3 milioane de euro pentru formarea digitală a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din regiune

Contractele pentru cele 18 proiecte declarate câștigătoare pentru apelul ”Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” au fost semnate luni, la Ministerul Educației, de către reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior și furnizori de formare. Printre acestea se numără și proiectul ”Pedagogie-Educație-Digitalizare (PED@USV)”, al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava, care a obținut punctaj maxim, alături de alte 7 proiecte din țară. Universitatea va primi 3 milioane de euro pentru formarea digitală a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar din regiune.

”Pentru digitalizarea în educație avem nevoie de profesori care să aibă competențe de pedagogie digitală! Răspundem acestei nevoi și formăm peste 100.000 de cadre didactice pentru a-și dezvolta competențele-cheie de pedagogie digitală, cu fonduri în valoare de 80 de milioane de euro prin PNRR! Am făcut încă un pas pentru a avea cadre didactice mai bine pregătite pentru a integra eficient progresul tehnologic în practicile de predare la clasă!”, a transmis ministrul Ligia Deca.

În cadrul unui singur proiect urmează să fie formați cel puțin 3.000 de profesori, având prioritate cei din mediu rural și din zone defavorizate.

Prin intermediul apelului ”Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar” se urmărește dezvoltarea competențelor digitale și de pedagogie digitală pentru a integra eficient tehnologiile în practicile de predare la clasă, indiferent de disciplină. Alocarea financiară totală pentru acest apel de proiecte este de 80 de milioane de euro, pentru formarea a 100.000 de profesori din învățământul de stat și publicarea a 50.000 de materiale educaționale deschise create de 50% dintre cadrele didactice formate.