ACTUALITATEULTIMA ORĂ

USV și conflictul militar din Ucraina

În contextul evoluției evenimentelor din Ucraina pe parcursul ultimelor 24 de ore, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) își exprimă îngrijorarea cu privire la escaladarea situației și, totodată, solidaritatea cu națiunea vecină, care trece acum prin momente deosebit de dificile. Conducerea USV își exprimă cu fermitate convingerea că singura modalitate acceptabilă de a dezamorsa tensiunile actuale și de a ieși din criza care pune în pericol pacea atât la nivel regional, cât și global, este cea a diplomației.

Comunitatea academică este alături de studenții USV originari din Ucraina și de familiile acestora și va întreprinde toate eforturile necesare pentru a-i sprijini. De asemenea, în aceste momente grele, universitatea suceveană va fi alături de toate universitățile partenere și de cercetătorii cu care colaborăm în variate proiecte europene, din țara vecină.

De asemenea, informăm opinia publică că cei doi reprezentanți ai USV în Ucraina, lectorii de limba română de la Cernăuți și Odesa, își desfășoară în continuare activitatea în condiții de siguranță, întâlnirile acestora cu toți cursanții fiind organizate exclusiv în regim online. Evoluția situației va fi monitorizată îndeaproape și, dacă va fi cazul, se vor lua noi decizii cu privire la funcționarea celor două lectorate.

Conducerea Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava își exprimă speranța că dialogul diplomatic va face posibilă încetarea conflictului militar în cel mai scurt timp.