BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Următoarea rundă de discuții ruso-ucrainene va avea loc în perioada 29-30 martie

O altă rundă de discuții offline între delegațiile ruse și ucrainene va avea loc în perioada 29-30 martie, a declarat duminică consilierul prezidențial rus Vladimir Medinsky, care conduce delegația rusă la discuții. „Azi a avut loc o altă rundă de discuții cu Ucraina în format videoconferință.

Drept urmare, s-a luat decizia de a ne întâlni offline în perioada 29-30 martie”, a scris el pe canalul său Telegram. Prima rundă de discuții ruso-ucrainene a avut loc în regiunea Gomel din Belarus pe 28 februarie. Discuțiile au durat cinci ore. A doua rundă de discuții a avut loc pe 3 martie la Belovezhskaya Pushcha, în Belarus. Delegațiile s-au întâlnit pentru a treia rundă de discuții pe 7 martie, în regiunea Brest, tot în Belarus. Mai multe runde au fost organizate în format online.

Pe 24 februarie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat o operațiune militară specială ca răspuns la cererea de ajutor a șefilor republicilor Donbass.

El a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene, ci urmărește demilitarizarea și denazificarea țării și înfrângerea unităților armate naționaliste, care sunt direct responsabile de genocidul din Donbass.

sursa:agentia de presa rusa TASS