GENERAL

Urmărire în trafic pentru prinderea unui șofer băut și fără permis

Urmărire în trafic pentru prinderea unui șofer băut și fără permis

 

La data de 24.06.2024, ora 00:50, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Rădăuți, aflați în serviciu pe raza de competență, au efectuat semnale regulamentare de oprire a unui autoturism care circula pe raza municipiului Rădăuți, str. Calea Bucovinei.

Conducătorul autoturismului în cauză nu s-a supus semnalelor efectuate, astfel că s-a procedat la umărirea acestuia, iar pe DN CRD Rădăuți, s-a reușit blocarea autoturismului și extragerea în condiții de siguranță a șoferului autoturismul, care se afla singur în autoturism.

Cu ocazia legitimării s-a stabilit faptul că la volanul autoturismului se afla un bărbat din comuna Marginea. Având în vedere că acesta emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea alcoolscopică a acestuia, rezultând valoarea de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul mun. Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, fiind verificat în bazele de date, s-a constatat că șoferul apare ca având dreptul de a conduce SUSPENDAT.

Conducătorul auto a fost testat la sediul Poliției Municipiului Rădăuți și cu aparatul drugtest din dotare, rezultatul fiind negativ.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, faptă prev. și ped. de art. 336, alin. 1, din Codul Penal și „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere ”, faptă prev. și ped. de art. 335, alin. 2, din Codul Penal cu aplicarea art. 38, alin. 2, din Codul Penal, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Poliției Municipiului Rădăuți.