BREAKING NEWSINTERNAȚIONALULTIMA ORĂ

Un ucrainean de vârsta recrutării a încercat să ajungă în UE cu documente false de student în Polonia

Un bărbat care, conform documentelor falsificate, a încercat să plece în străinătate a fost depistat la punctul de control din Ujgorod.

Serviciul Frontierei de Stat a informat că un locuitor din orașul Dnipro în vârstă de 44 de ani a prezentat la punctul de trecere a frontierei  împreună cu pașaportul său un certificat, care adeverea, că bărbatul este student peste hotare. Acestea urmau să fie baza plecării lui din Ucraina în timpul legii marțiale.

Cu toate acestea, la controlul documentelor, polițiștii de frontieră au constatat că documentele au fost falsificate, s-a dovedit că bărbatul și-a cumpărat un bilet de student, un acord de înscriere și un certificat de studii la o universitate poloneză prin intermediul rețelelor de socializare de la o persoană necunoscută cu 2.800 de dolari.

Când „evadatorul” și-a dat seama că escrocheria sa a fost demascată, a încercat să-i mituiască pe grăniceri pentru a „rezolva” problema și a pus  2.700 de euro în pașaportul său.

Inspectorul a refuzat categoric beneficiul ilegal și a raportat o tentativă de mituire a grănicerilor. Bărbatul a fost reținut de către ofițerii Poliției Naționale, potrivit unui comunicat de presă.

Acum pseudo-studentul  va trebui să răspundă pentru săvârșirea a trei infracțiuni concomitent. Acțiunile sale prezintă semne de infracțiuni prevăzute de articolele 336 din Codul penal „Sustragerea de la mobilizare și executarea serviciului militar” și  358 din Codul penal „Falsul de înscrisuri, sigilii, ștampile și formulare, vânzarea sau folosirea de înscrisuri, sigilii, ștampile falsificate” și articolul 369 „Propunere, promisiune sau beneficii ilegale către funcționar”.

Documentele  falsificate și banii au fost sechestrate prin  procesul-verbal de inspecție la fața locului. Mituitorul a părăsit punctul de control însoțit de un grup de anchetatori  ai Poliției Naționale.