CRYPTO

Un tribunal canadian îngheață milioane de euro din fondurile protestatarilor de la Convoi – inclusiv Bitcoin

Un judecător superior din Ontario a înghețat fonduri în valoare de milioane de dolari – inclusiv criptomonede – pe fondul protestelor în curs de desfășurare la Ottawa.

Un judecător al Curții Superioare din Ontario a emis un ordin de înghețare a unor fonduri în valoare de milioane de dolari, inclusiv unele în Bitcoin și alte criptomonede, în contextul în care protestele convoiului din Ottowa continuă, potrivit The Globe and Mail.

Ordinul de înghețare – cunoscut și sub numele de Mareva injunction – a fost emis aseară târziu, ca parte a unui proces mai amplu intentat împotriva convoiului de către locuitorii din Ottawa.

„Pot confirma că acesta este primul succes. ordin Mareva în Canada care vizează Bitcoin și schimburile de criptomonede”, a declarat pentru The Globe and Mail Paul Champ, avocatul rezidenților din Ottawa – reclamanții.

Guvernul canadian este implicat într-un efort continuu de a confisca fondurile protestatarilor. Ordinul de înghețare, un proces separat, are ca scop o potențială redistribuire a fondurilor – aproximativ 20 de milioane de dolari la momentul redactării acestui articol – către cetățenii din Ottawa. Redistribuirea ar avea loc numai dacă procesul împotriva convoiului va avea succes. .

Ordinul a fost emis de judecătorul Calum MacLeod, care le-a spus protestatarilor convoiului că li se interzice „să vândă, să scoată, să disipeze, să înstrăineze, să transfere” oricare dintre bunurile care au fost ridicate în legătură cu protestele în curs.

Keith Wilson, un avocat care îi reprezintă pe protestatarii convoiului, a declarat astăzi pentru The Globe and Mail prin e-mail că „nu am fost notificați cu ordinul sau cu documentele judiciare aferente”.

  • Protestele din Ottawa și Bitcoin

Protestele din Ottawa – care durează de aproximativ trei săptămâni – au început în semn de protest față de mandatele de vaccinare COVID-19.

Convoiul, numit de susținători „Convoiul Libertății”, s-a adunat în apropierea Dealului Parlamentului din Ottawa. Protestatarii, potrivit The Globe and Mail, au reușit să strângă aproximativ 10 milioane de dolari pe o pagină GoFundMe înainte ca platforma de strângere de fonduri să retragă pagina.

Un camionagiu primește 8.000 de dolari în bitcoin pe livestream: pic.twitter.com/soNrqSZgc8

– Tim Pastoor 🛻🇨🇦🇦🚛🇨🇦🚚🇨🇦 (@timp@x0f.org) (@timpastoor) 18 februarie 2022

  • De atunci, strângerea de fonduri a devenit mai inventivă, protestatarii bazându-se din ce în ce mai mult pe criptomonede.

Jordan Peterson, un intelectual public canadian deschis și susținător al convoiului, a scris recent pe Twitter: „Mulțumesc lui Dumnezeu pentru Bitcoin”.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru Bitcoin https://t.co/zNTbr1wlbe

– Dr. Jordan B Peterson (@jordanbpeterson) 18 februarie 2022

  • Ce face ordinul Mareva?

Ordinul Mareva al instanței din Ontario vizează în mod specific entitățile care au fost confirmate ca deținând active pentru convoiul însuși – cum ar fi băncile canadiene stabilite, inclusiv TD Canada Trust și ATB Financial.

De asemenea, ordinul și-a îndreptat vizorul către 150 de portofele de criptomonede. Jeffrey Booth, un antreprenor din Vancouver, ar fi fost numit în ordin.

sursa articol:decrypt.co