BREAKING NEWSJUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Un traficant de țigări din Vicovu de Sus si altul din Bilca, retinuti de DIICOT, trimisi in arest la domiciu. Zeci de alti inculpati in acelasi dosar

Tribunalul Suceava a respins  astazi,  ca neîntemeiată, propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava.  Instanta a decis inlocuirea   măsura arestării preventive luată faţă de  MUCEA CONSTANTIN-ROMICĂ, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, cercetat pentru  constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea constituirii, contrabandă calificată, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Tribunalul Suceava a decis  punerea în liberate a inculpatului MUCEA CONSTANTIN ROMICĂ, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 200/1 emis la data de 24.11.2021 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în baza încheierii mai sus-menţionată, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut, arestat sau deţinut în altă cauză.

Pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul MUCEA CONSTANTIN ROMICĂ, trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv imobilul situat în Oraş Vicovu de Sus,

b) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; c) să nu comunice pe nicio cale cu inculpaţii Ungurean Vasile, Ungurean Mihai, Cuciureanu Adelin Petruţ, Nicolaică Florin, Mucea Dănuţ, Bălici Ionuţ Cătălin, Cotos Ionuţ Iulian, Galan Adrian, Ungurean Constantin Ovidiu şi Calancea Magdalena şi cu martorii: Schipor Dorin, Schipor Ionuţ Alin, Schipor Ionuţ Nicolae şi Negru George Valentin.

Desemnează ca şi organ de supraveghere a obligaţiilor impuse inculpatului MUCEA CONSTANTIN ROMICĂ Poliţia Oraşului Vicovu de Sus.

Cod procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În

Tribunalul Suceava a dispus  înlocuirea  măsurii  arestării preventive luată faţă de inculpatul CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava, cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat în modalitatea constituirii,contrabandă calificată, trecerea frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată,  cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri.

Dispune punerea în liberate a inculpatului CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 200/2 emis la data de 24.11.2021 de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Suceava în baza încheierii mai sus-menţionată, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri, dacă nu este reţinut, arestat sau deţinut în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 1 şi al. 2 Cod procedură penală, pe durata măsurii arestului la domiciliu inculpatul CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ, trebuie să respecte următoarele obligaţii: c) să nu părăsească imobilul în care locuieşte fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza, respectiv imobilul situat în  Bilca.

Acesta nu are voie sa comunice cu inculpaţii Ungurean Mihai, Ungurean Vasile, Mucea Constantin Romică, Nicolaică Florin, Mucea Dănuţ, Bălici Ionuţ Cătălin, Cotos Ionuţ Iulian, Galan Adrian, Ungurean Constantin Ovidiu şi Calancea Magdalena şi cu martorii: Schipor Dorin, Schipor Ionuţ Alin, Schipor Ionuţ Nicolae şi Negru George Valentin.

Desemnează ca şi organ de supraveghere a obligaţiilor impuse inculpatului CUCIUREAN ADELIN-PETRUŢ Poliţia Rădăuţi, judeţul Suceava.

Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpaţi şi procuror. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 15.02.2022.