GENERAL

Un tată din Stulpicani a vrut să facă pe instructorul auto cu fiul său. Dosar penal întocmit de polițiști

Un tată din Stulpicani a vrut să facă pe instructorul auto cu fiul său.. Ieri după-amiază,  membrii echipajului de poliţie rutieră din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executau serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe DC28A, în afara loc. Capu Câmpului, jud. Suceava, au observat că din sens opus se deplasează autoturismul marca Volkswagen Touran, de culoare gri și la ieșirea de pe podul care traversează râul Moldova a oprit brusc, iar conducătorul auto a făcut schimb de locuri cu pasagerul de pe scaunul dreapta față.

S-a procedat la blocarea autoturismului cu autospeciala de poliție, iar în urma interceptării și legitimării persoanelor identificate în habitaclu s-a stabilit că persoana care s-a aflat inițial la volan și a condus autoturismul de tanar, de 18 ani, din com. Stulpicani, iar persoana care s-a aflat inițial pe scaunul dreapta față este numitul FLOCEA TOADER, de 60ani, din com. Stulpicani.

Tanarul  a condus autoturismul marca VW Touran, de culoare gri, pe DC28A, înainte de a schimba locul cu numitul Flocea Toader, tatăl său,  iar poli

iștii au procedat la efectuarea de verificări în baza de date ocazie cu care sa stabilit că tanarul  nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cele două persoane au fost testate cu aparatul etilotest, ambele testări fiind negative.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și “încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”  fapte prev. şi ped. de art. 335 alin.1 și 335 alin. 3 din C. Pen. cu aplicarea art. 38 alin. 1 din C.P..

Cercetările vor fi continuate de lucrătorii Compartimentului Rutier din cadrul Poliţiei Oraşului Gura Humorului, cauza urmând a fi soluţionată procedural.