ACTUALITATELOCAL

Un tată baut si-a ameninșat fiica cu acte de violență. Poliția chemată să îl tragă la răspundere

Un tată baut si-a ameninșat fiica cu acte de violență. Poliția chemată in miez de noapte  să îl tragă la răspundere. Astazi, ora 03:22 polițiștii din cadrul S.P.R. 12 Preuteşti au fost sesizați prin SNUAU 112, de către o femeie,  din sat Valea Glodului, comuna Vulturești, județul Suceava cu privire la faptul că tatăl său  pe fondul consumului excesiv de alcool  o amenință cu acte de violență.

La faţa locului s-a deplasat echipaj de poliție din cadrul S.P.R. 12 Preuteşti, ocazie cu care au constatat următoarele :

Tatal a consumat în mod excesiv băuturi alcoolice, motiv pentru care a provocat scandal la domiciliu și a amenințat-o pe fiica sa cu acte de violență.

Din discuțiile purtate cu fiica, aceasta a relatat verbal că nu a fost agresată fizic de către tatăl său și a fost îndrumată să depună plângere penală împotriva acestuia în termen de 90 de zile. Tatal  a fost condus la sediul Postului de Poliție Vulturești în vederea luării măsurilor legale.

S-a întocmit formular de evaluare a riscului, din care a rezultat că nu există risc iminent pentru emiterea unui ordin de protecție.

Pentru clarificarea situației de fapt, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  ,,Amenințarea”, faptă prev. de art. 206, alin.1 din Codul penal, ce urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii P.P. Vulturești, sub îndrumarea și coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Mun. Fălticeni.

Numitul Sumănar Ion a fost sancționat contravențional conform Legii 61/1991R.