JUSTIȚIE

Un tânăr din Volovăț va sta 10 ani in inchisoare in loc de 6 ani si 8 luni. Este acuzat de omor

Curtea de Apel Suceava a admis astazi, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, împotriva sentinţei penale nr. 304 din data de 02 august 2024 a Tribunalului Suceava – Secția penală, pronunţată în dosarul nr. 4734/86/2023, pe care o desfiinţează în parte, cu privire la individualizarea pedepsei principale aplicată inculpatului Buliga Constatin Ilie, şi rejudecând: Majorează pedeapsa principală aplicată inculpatului Buliga Constatin Ilie, pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prevăzută de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 76 alin. 1 C.pen. raportat la art. 75 alin. 1 lit. a C.pen,, de la 6 (șase) ani și  8 (opt) luni închisoare ani închisoare, la 10 (zece) ani închisoare.

Aceeasi instanță  menține restul dispoziţiilor sentinţei penale atacate care nu contravin prezentei decizii. Deduce, în continuare, perioada arestării preventive a inculpatului Buliga Constatin Ilie, de la data de 02.08.2024 la zi. În baza art. 275 alin. 3 din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina statului. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, suma de 499 lei, reprezentând 50% din onorariul apărătorului desemnat din oficiu pentru intimatul – inculpat Buliga Constantin Ilie (avocat Encuţ Dan Alexandru, conform delegaţiei nr. 2880/27.08.2024) rămâne în sarcina statului şi se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată în data de 25 octombrie 2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Moarte suspecta transformata in omor

 

Ca urmare a morții suspecte înregistrate la nivelul SPR Marginea, privind decesul lui Gheorghe B. (72 de ani), din comuna Marginea, la data de 3 noiembrie 2023, a fost efectuată necropsia. Medicul legist a stabilit faptul că moartea bărbatului a fost una violentă. Aceasta s-a datorat șocului traumatico-hemoragic, consecința unui traumatism toraco-abdominal obiectivat prin fracturi costale.

Având în vedere cele expuse mai sus, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul SIC şi procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

În urma cercetărilor investigativ-operative și de cercetare penală s-a stabilit că în noaptea de 1 spre 2 noiembrie 2023, victima Gheorghe B. a consumat băuturi alcoolice cu Gheorghe S., la domiciliul celui din urmă. La locuința respectivă, în perioada critică a producerii evenimentului a mai fost prezent și Constantin Ilie Buliga (19 ani), din comuna Marginea.

Organele de cercetare l-au identificat pe Constantin Ilie Buliga pe raza comunei Marginea, cu ajutorul informațiilor privind zonele frecventate de către acesta. Individul a fost condus la sediul Poliției din Marginea.

Deși inițial Constantin Ilie Buliga nu a recunoscut fapta comisă, în urma prezentării probatoriului administrat în cauză, acesta a decis să colaboreze cu organele de cercetare penală, recunoscând și regretând fapta comisă. Acesta a recunoscut faptul că pe fondul consumului exagerat de alcool a avut un conflict spontan cu victima și i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele. Ulterior și pe fondul stării de sănătate precare a victimei aceasta decedând.

Constantin Ilie Buliga este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Individul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în arestul IPJ Suceava.