ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un tânăr de 17 ani din Măgura este autorul omorului din comuna Ulma. A fost arestat

Un tânăr de 17 ani, diin Măgura este autorul omorului din comuna Ulma. Este vecin cu bătrânul care a fost ucis în bătaie cu parii. Bărbatul bătut cu cruzime a fost înmormântat. După ce l-a agresat cu sălbăticie, victima a fost abandonată în drumul, fiind găsită de un localnic care a sunat la 112 și a cerut sprijinul cadrelor medicale.

Crima care a înmărmurt o comunitate de la frontiera cu Ucraina

În urma întocmirii Ordonanței de declinare a competenței de către lucrătorii din cadrul poliției orașului Vicovu de Sus, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de „ucidere din culpă” în infracțiunea de „omor”.

Procurorul criminalist a dispus prin Ordonanța de delegare ca lucrătorii din cadrul IPJ Suceava – SIC să efectueze anumite acte de urmărire penală.

În urma probatoriului administrat a rezultat că în data de 25.07.2024, pe fondul unui conflict spontan, Cocerhan Gheorghe, în vârstă de 17 ani, i-a aplicat două lovituri cu un leat rupt dintr-un gard numitului Marocico Petru. În urma acestor lovituri victima a căzut într-un șanț de lângă drumul comunal din satul Măgura, din apropierea locuințelor celor doi.

Deși Cocerhan Gheorghe era însoțit la momentul producerii agresiunii de către fratele său, în vârstă de 13 nai, cel din urmă nu s-a implicat și nu a săvârșit acte de  violență asupra victimei.

Procurorul criminalist a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Cocerhan Gheorghe sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „omor”, punerea în mișcare a acțiunii penale față de acesta, ulterior fiind dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

În data de 30.07.2024 inculpatul Cocerhan Gheorghe urmează a fi transportat și depus în CRAP, acesta urmând a fi prezentat în fața unui judecător de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Suceava cu propunerea de arestare preventivă.

stiridinbucovina.ro a scris despre comiterea oribilei fapte inregistrate în comuna Ulma chiar în ziua în care s-a produs. Bărbatul lucra ca uncitor în Aglia și enise acasă să adune fânul după care urma să plece din nou la muncă în străinătate. Nu a mai apucat.