ACTUALITATELOCAL

Un șofer furios din Bilca a ajuns în arest, după ce, băut, a fugit de poliție și a refuzat prelevarea de mostre biologice

Duminică, în jurul orei 17:07, polițiștii din Gălănești au fost sesizați prin 112 de către un bărbat  că a avut loc o altercație în trafic cu un bus, pe raza localității Bilca. Polițiștii au făcut verificări pe DJ 178C,  de pe raza comunei Bilca, identificând în trafic o autoutilitară marca Mercedes Sprinter de culoare albastru, ce se deplasa pe direcția Vicovu de Sus- Frătăuții Noi.

Polițiștii au efectuat semnalele regulamentare de oprire, acustice și luminoase, însă conducătorul auto nu s-a conformat, a mărit viteza și și-a continuat deplasarea. Acesta circula haotic, încercînd să scape de autospeciala de poliție care se afla în spatele său. După aproximativ 800 metri de urmărire pe DJ 178 C,  în dreptul bisericii creștin-ortodoxe din Bilca, s-a reușit blocarea în trafic a autoutilitarei.

Șoferul a fost extras cu forța de polițiști din autoutilitară și întrucât se manifesta agresiv a fost încătușat. Conducătorul autoutilitarei a fost identificat în persoana lui C. Beniamin, în vârstă de 32 ani, din Bilca, cre deține permis de conducere valabil, iar autoutilitara pe care o conducea avea toate documentele valabile.

Bărbatul emana puternic halenă alcoolică și a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, iar la Spitalul Municipal Rădăuți a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitatea a alcoolemiei, în prezența cadrelor medicale.

Polițiștii au  dispus continuarea cercetărilor față de suspectul C. Beniamin pentru săvîrșirea infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”,  acesta fiind reținut pentru o perioadă de 24 ore.