ACTUALITATELOCAL

Un roman stabilit in Canada a urcat la volan fără a deține permis de conducere internațional

Un roman stabilit in Canada a urcat la volan fără a deține permis de conducere internațional.Ieri,  în timp ce echipajul de poliție rutieră – Poliția mun. Câmpulung Moldovenesc acționa pe linia prevenirii și combaterii excesului legal de viteză pe raza localității Sadova, a fost înregistrat de aparatul radar autovehiculul marca Volkswagen Passat circulând cu viteza de 91 km/h în localitate (+41 km/h), fapt pentru care s-a procedat la oprirea acestuia.
Astfel, cu ocazia opririi în trafic a autovehiculului anterior menționat au fost constatate următoarele:
La data de 13.05.2023, ora 15:51,MOROȘAN CONSTANTIN cetățean român cu domiciliul în Canada a condus autovehiculul marca Volkswagen Passat pe DN 17A, km 2, localitatea Sadova, județul Suceava, cu direcția de deplasare spre municipiul Rădăuți, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 91 km/h în localitate (+41 km/h).
Astfel, cu ocazia opririi acestuia în trafic,  CONSTANTIN a înmânat pentru control un permis de conducere emis de autoritățile canadiene, precizând faptul că nu este deținător al unui permis de conducere internațional.
Cu ocazia interogării în bazele de date aparținând Poliției Române s-a constatat faptul că numitul Moroșan Constantin nu este deținător al unui de permis de conducere valabil pe teritoriul României.
De asemenea, persoana în cauză a fost testată cu aparatul etilometru, valoarea rezultată fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,conducerea unui autovehicul fără permis de conducere”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335, alin. (2) din Codul Penal iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru abaterea înregistratî cu aparatul radar.