INTERNAȚIONAL

Un republican din Camera Reprezentanților îi cere lui Elon Musk înregistrări despre cenzura de pe Twitter a poveștii despre laptopul lui Hunter Biden

Un membru republican al Congresului îi solicită lui Elon Musk, noul proprietar al Twitter, să predea toate înregistrările legate de suprimarea de către compania de socializare a unei povești despre laptopul lui Hunter Biden în săptămânile premergătoare alegerilor prezidențiale din 2020.
Reprezentantul James Comer (R-Ky.), principalul republican din Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, a declarat într-o scrisoare că se așteaptă ca noua conducere a Twitter să coopereze cu ancheta privind „modelul de trafic de influență al familiei Biden pentru a se îmbogăți și implicarea președintelui Biden în aceste scheme”.

„Ca parte a acestei investigații, republicanii din Comitet analizează rolul pe care Big Tech – inclusiv Twitter – l-a jucat în susținerea campaniei Biden în 2020 prin suprimarea anumitor povești care îi implicau pe Biden”, a scris Comer într-o scrisoare din 28 octombrie (pdf) către Musk.

O încercare anterioară de a obține informații relevante de la Twitter nu a avut succes, potrivit lui Comer, întrucât fostul director general al Twitter, Parag Agrawal, nu a răspuns niciodată la solicitarea Congresului ca societatea „să păstreze toate documentele și comunicările” referitoare la decizia de a limita raza de acțiune a unui articol din New York Post despre e-mailurile recuperate din laptopul lui Hunter Biden.

Aceste e-mailuri, potrivit Post, arătau o legătură directă pe care candidatul la președinție de atunci, Joe Biden, o avea cu afacerile dubioase ale fiului său în China și Ucraina. La scurt timp după publicarea articolului, Twitter nu numai că a interzis utilizatorilor să îl împărtășească, dar a suspendat și contul Post pentru două săptămâni.

Utilizatorii care au încercat să partajeze link-ul articolului au fost întâmpinați cu un mesaj care spunea: „Nu putem finaliza această cerere deoarece acest link a fost identificat de Twitter sau de partenerii noștri ca fiind potențial dăunător”. De asemenea, cei care au încercat să deschidă link-ul în postările existente au fost avertizați că este „potențial spam și nesigur”.