BREAKING NEWSINTERNAȚIONAL

Un primar din Transcarpatia nu s-a mai întors dintr-o deplasare din România după ce a fost acuzat de deturnare de fonduri europene

Consiliului municipal Rahiv din Ucraina  s-au reunit într-o sesiune extraordinară și au votat pentru încetarea anticipată a mandatului primarului Viktor Medved. Oamenii legii  îl suspectează de bunuri și falsificare de documente oficiale. Decizia a fost publicată de Suspilne TV, citând un comentariu al secretarului consiliului municipal.

Anterior, Viktor Medved și-a anunțat demisia anticipată, iar solicitarea sa a fost publicată pe site-ul oficial al consiliului municipal.

Ministerul Afacerilor Interne l-a pus pe Viktor Medved pe lista persoanelor căutate, suspectându-l de deturnare de bunuri și falsificare de documente oficiale.

Pe 9 august, s-a aflat, de asemenea, că pe 30 iunie, Viktor Medved a plecat într-o călătorie în comuna românească Bistra. Ordinul pentru călătoria de trei zile a fost semnat de însuși Viktor Medved cu 40 de zile în urmă, iar de atunci acesta nu s-a mai întors în Ucraina.

Primarul din Rahiv  este suspectat de deturnarea a 2,2 milioane grivne din fonduri nerambursabile. Potrivit ofițerilor de poliție, un audit a scos la iveală deturnarea a 2,2 milioane grivne în timpul construcției unui centru de reabilitare și sănătate în Transcarpatia, care a fost finanțat în cadrul unor programe internaționale de granturi,arata bucpress.eu.