ACTUALITATENAȚIONAL

Un politist a sarit in raul Mures sa salveze un barbat care intentiona sa-si ia viata

Un bărbat a fost salvat de un polițist după ce s-a aruncat în râul Mureș, în tentativa de a se sinucide. În urma unui apel la 112 despre un bărbat din Sâncraiu de Mures care amenința că se va sinucide, patrulă formată din doi agenti au ajuns urgent la fața locului.

După mai multe căutări, l-au identificat pe bărbat pe malul râului Mureș iar la vederea echipajului s-a aruncat în apă. Unul dintre politisti nu a stat pe gânduri, fiind conștient că fiecare secundă contează, și a sărit după bărbat în apele învolburate, iar cu ajutorul colegului său de pe mal, au reușit să-l scoată la suprafață şi să-i salveze viața.

Conform datelor oficiale, în România sunt câteva sute de mii de persoane cu afecțiuni psihice. Cifra celor care suferă de depresie este mult mai mare.

„Statul nu reușește să facă nimic pentru acești oameni. De data aceasta, colegii noștri l-au salvat pe acest bărbat tulburat, dar după ce va fi externat de la psihiatrie, va fi din nou vulnerabil la tot ceea ce se va întâmpla în jurul său”, a transmis sindicatul Europol.