MONDEN

Un politician din România s-a îmbogățit după nuntă. PSD-istul a scos 90.000 de euro de la invitați

Nunta este prilej de bucurie, dar și de îmbogățire pentru unii. Persoanele publice care au invitați cunoscuți și cu dare de mână la marele eveniment se pot alege cu sume frumoase de bani, după ce deschid plicurile. Este și cazul unui politician de la PSD, care a rămas după nuntă cu o mică avere: 90.000 de euro. Ce are de gând să facă cu banii și cine a fost naș.

Un politician de la PSD, mai bogat cu 90.000 de euro după nuntă

În timp ce oamenii de rând rămân cu datorii după ce organizează o nuntă, persoanele publice se îmbogățesc atunci când trag linie. Este și cazul secretarului de stat Florin Manole care, după o nuntă ca în povești, a rămas cu 90.000 de euro. Naș de cununie a fost controversatul om de afaceri Gruia Stoica, iar o parte din dar a venit de la el.

Nici invitații nu s-au zgârcit deloc atunci când au pus darul în plic. Întrebat ce va face cu banii, politicianul social-democrat a spus: „O să mă mut undeva, fac niște cumpărături care țin de o casă nouă”.

Florin Manole si mireasa lui, in ziua nuntii

Cu câți bani a rămas George Simion după nuntă

De departe cea mai mediatizată nuntă a anului din policită a fost cea a președintelui AUR, George Simion. Acesta a organizat un eveniment popular, pe care multă lume l-a comparat cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu.

Simion și mireasa lui au invitat tot poporul la nunta organizată la Măciuca și au specificat că darul nu este obligatoriu, însă cei care vor să cotizeze sunt încurajați să o facă și banii adunați vor fi donați către o cauză nobilă,

George Simion a avut 42 de perechi de nași, câte una din fiecare județ, și aproximativ 10.000 de invitați, pe care i-a servit cu preparate tradiționale. După ce a tras linie, Simion spunea că nunta de la Măciuca i-a adus 400.000 de euro, însă în conturile fundației cu care a lucrat avea în jur de 5.000 de euro. La nuntă au existat însă urne în care oamenii au putut lăsa darul.

„Au fost multe donaţii, şi numerar şi în produse. Practic, mai tot ce am avut la nuntă au venit ca daruri de nuntă, aşa că atunci când o să completez declaraţia de avere o să trec 400.000 de euro, dar n-am rămas cu mai nimic din aceşti bani pentru că au fost, de la balon cu aer cald până la brânza trimisă de Gigi Becali, apă minerală şi ce s-a mai consumat la nuntă.

S-au strâns şi în contul fundaţiei, pe care l-am făcut public, 24.660 de lei, bani pe care îi vom duce la construcţia unui spital mobil. Au fost daruri din partea naşilor, din partea prietenilor apropiaţi.”, a afirmat George Simion.