ACTUALITATE

Un pensionar si-a pus capat zilelor dupa ce a primit factcura la energie electrica. Nu este primul caz din tara

Facturile uriaşe din ultima vreme provoaca tragedii.  Guvernantii de dupa Revolutie ne-au dat pe mana companiilor straine care  isi stabilesc preturile dupa cum vor. Romanii saraciti de-a lungul anilor sunt transformati usor in asistati sociali.

Guvernantii se fac ca iau masuri dar doar pentru moment sau cel putin declarativ. Populatia modesta si saraaca este cea care face fata cu greu preturlor exorbitante. Ca sa te intretii este destul de greu.

Un bărbat de 67 de ani din Gorj şi-a pus capăt zilelor din cauza unei facturi de 700 de lei la curent electric. O sumă mult prea mare pentru posibilităţile sale. Omul trăia cu chirie, avea rate la bancă şi poprire pe conturi. Ca să şi achite datoriile a vândut tot ce a avut prin casă.

Bărbatul de 67 de ani locuia de aproape 4 ani, în Lugoj, într-o casă cu chirie. După o viaţă în care a lucrat la fabrica de textile din oraş avea o pensie de 1.600 de lei.

Călina Ivăniș, vecină: El nu a mai rămas cu bani de mâncare săracul. 700 i-a venit curentul, plus 100 de euro chiria.  

Cel care l-a găsit a fost chiar proprietarul casei, îngrijorat că nu mai raspunde la telefon.

Sercoci Gheorghe, proprietarul casei: Chirie nu a plătit deloc, nici curentul nu l-a plătit că nu a avut. Tot i-am mai dat eu împrumut lui bani. 

A plătit cu viaţa facturile uriaşe

Apropiaţii sunt convinși că facturile uriaşe l-au determinat să recurgă la gestul extrem. Vecinii povestesc că bărbatul şi-ar fi vândut lemnele de foc şi un topor pentru a acoperi o parte din cheltuieli.

Vecin-reporter: Asistenta a găsit pe masă un plic pe care era scris pe verso NU AM BANI SĂ PLĂTESC.

Şi în plic avea facturile?

Facturile care erau din data de 23.06.2021 de la o bancă. 

Poliţia a deschis o anchetă în acest caz.

În urmă cu o lună, un alt bărbat din comuna Turburea, Gorj, care trăia din ajutorul social de 120 de lei pe lună, a încercat să se sinucidă după ce a primit o factură de 800 de lei la curent electric. Din fericire, în cazul lui, rănile au fost superficiale și nu i-au pus viața în pericol. Pentru a evita o tragedie, primarul din comună a promis că îi plăti utilităţile pentru a-l ajuta să treacă iarna.

sursa: observatortv.net