JUSTIȚIEULTIMA ORĂ

Un om de afaceri a fost sechestrat și bătut pentru un milion de euro. Soția și angajații săi, amenințați

Un om de afaceri a fost sechestrat și bătut pentru un milion de euro. În acest caz, trei suspecți au fost reținuți de către DNA.

Totodată, soția și angajații acestuia au fost amenințați, tocmai pentru a-l convinge pe bărbat să renunțe la anumite contracte pe care le avea cu firmele sale. Contractele omului de afaceri aveau o valoare de un milion de euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 13 aprilie 2022, a trei inculpați, persoane fizice, unul dintre ei administrator al unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de: șantaj (comise în forma autoratului și a complicității), lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe (comise în forma autoratului și a instigării), informează DNA.

Trei persoane, reținute de DNA în acest caz

În perioada martie 2021 – februarie 2022, unul dintre cei trei suspecți, în contextul unui litigiu comercial, l-a amenințat pe afacerist, comițând acte de violență la adresa acestuia, soției acestuia și angajaților din firmă.

„ În perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre inculpați ar fi exercitat acțiuni de amenințare cu acte de violență la adresa unui om de afaceri (martor în cauză), a soției acestuia, dar și a angajaților societății pe care martorul o administra, pentru ca acesta din urmă să renunțe la o parte din profitul obținut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract.

Deși nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acțiunilor sale inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care „i-a dat lucrarea” martorului.

Ca urmare a acestor amenințări, martorul ar fi fost nevoit să renunțe în favoarea unei societăți controlate de inculpat la suma totală de 1.672.295 lei, dar și la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv”, se arată într0un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție.

Doi dintre inculpați ar fi agresat un martor

Doi dintre cei trei inculpați reținuți de DNA ar fi agresat un martor, lovindu-l de mai multe ori în zona capului.

La data de 28 februarie 2022, ceilalți doi inculpați, la instigarea primului, l-ar fi lovit pe martor de mai multe ori în zona capului după care toți trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locație unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundație.

Prin aceste acțiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere. Prin rezilierea acestui contract, martorul ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 3.262.969 lei”, se mai arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.