ACTUALITATEBREAKING NEWSLOCAL

Un nou caz de rabie. Măsuri dispuse pentru prevenirea raspandirii rabiei la nivelul judetului

Un nou caz de rabie in judet. In cursul zilei de ieri 20 decembrie 2022 a fost diagnosticat un nou caz de rabie in localitatea Slobozia, comuna  Zvoristea.

Potrivit directorului executiv,  dr. Dănuț Corneanu este vorba de  o bovina ce provine dintr-o exploatatie comerciala de tip A ce apartine Intreprinderii Individuale  Secaliuc Dorina Adrian.

,,In exploatatie mai exista 35 de bovine,4 caini ,4 pisici,4 suine.Cainii si pisicile au fost  vaccinati in cursul zilei de ieri. Aseara la orele 17 s-a intrunit Centrului Local de Combatere a Bolilor  prin care s-au aprobat masurile de prevenire a rabiei urmare dignosticarii  acestui  nou  caz la bovina susmentionata. Contactii suspiciune rabie, proprietarii si 2 medici veterinari au fost comunicati la D.S.P. in vederea dispunerii masurilor ce se impun. Masurile aprobate in  sedinta  Centrului Local de Combatere a Bolilor  din data de 20 decembrie ora 17 au fost communicate tuturor institutiilor, membri ai  Centrului Local de Combatere a Bolilor  -ISU,IPJ,IJJ,DSP,APM,DSS,Garda Forestiera, AJVPVS,precum si Unitatii Locale de Sprijin constituite la nivelul UAT-Zvoristea sub coordonarea primarului, arata Corneanu. 

DSVSA precizeaza:

Toti cetatenii  sa fie informati si sa constientizeze aspectele  privind  gravitatea bolii precum si obligatia de a anunta medicului veterinar din comuna orice comportament  anormal al animalelor detinute,in gospodarie, in special caini si pisici,precum si orice caz de mortalitate  intervenit la animale.

Recomandam ca, in continuare,personalul care deserveste adaposturile de caini fara stapan, sau cele care in gospodarii detin un numar mai mare de caini sau pisici sa solicite, la Directia de Sanatate Publica, vaccinarea antirabica.