ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Un nepot din Capu Codrului, si-a omorat bunica care l-a crescut de mic. Părintii sunt plecati la munca in străinătate. El a fost cel care a sunat la 112 sa isi anunte isprava

Tragedie.Un nepot din Capu Codrului, si-a omorat bunica. El a fost cel care a sunat la 112 sa isi anunte isprava. Batrna a fost cea care l-a crescut de mic, parintii plecand la munca in straintate.

Sambata, la ora 00.05, Poliția or. Gura Humorului a fost sesizată prin apel 112, de către  Negru Gheorghe Cosmin, din sat Capu Codrului care a afirmat că și-a agresat bunica.

Ca urmare a sesizării, lucrătorii de poliţie s-au deplasat cu operativitate la faţa locului, unde au constatat că cele sesizate se confirmă, femeia fiind decedata, luându-se, totodată, măsuri de asigurare a locului faptei. În vederea efectuării cercetării la faţa locului s-au deplasat polițiști din cadrul SIC și Serviciului Criminalistic. Autorul, Negru Gheorghe Cosmin de 21 ani, declarativ suferind de o formă de depresie și aflat sub tratament medicamentos, locuia în aceeași curte cu bunica sa, victima Ștefaroi Eugenia, în vârstă de 68 ani, părinții acestuia aflându-se la lucru în străinătate.

Vineri, aparent fără niciun motiv, Negru Gheorghe Cosmin a pătruns în camera în care victima dormea, exercitând acte de violență de mare intensitate, lovind-o de mai multe ori, suprimându-i viața.

În scurt timp, a apelat SNUAU 112, solicitând intervenția organelor de poliție, furnizându-le operatorilor de serviciu date, recunoscând comiterea faptei.

În urma examinării tehnico-științifice a locului faptei, pe patul din camera acesteia a fost identificat cadavrul victimei, ce prezenta urme de agresiune fizică. În urma cercetărilor efectuate, procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea inculpatului Negru Gheorghe Cosmin pentru o perioadă de 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, prev. de art. 199 alin. 1) Cod penal raportat la art. 188 Cod penal. In cursul zilei de 05.02.2022 urmează a fi efectuată necropsia cadavrului, iar în perioada imediat următoare expertizarea medico-legală psihiatrică a inculpatului.

Cercetările sunt continuate de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru infracțiunea menționată. Inculpatul Negru Gheorghe Cosmin a fost prezentat la Tribunalul Suceava cu propunere de luare a măsurii de siguranța a internării medicale provizorii. Judecătorul de drepturi și libertăți și-a însușit propunerea și a dispus internarea medicală provizorie a inculpatului. Negru Gheorghe Cosmin a fost internat la Spitalul Județean Suceava – secția psihiatrie Burdujeni.