ACTUALITATELOCAL

Un minor din Vicovu de Sus s-a ales cu dosar penal după ce a furat un moped

La data de 24.07.2023, ora 11:50, lucrătorii Poliției Orașului Vicovu de Sus au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112 un localnic de 35 ani din orașul Vicovu de Sus, ca  persoane necunoscute i-au sustras un moped care se afla parcat în fața porții sale.

Polițiștii aveau banuiala ca mopedul a fost sustras de către persoane de etnie rromă din localitate, s-au deplasat pe strada Romană din orașul Vicovu de Sus cu scopul de a efectua investigații operative cu privire la fapta sesizată.

În timp ce se aflau pe str. Romană lucrătorii de poliție au observat o persoană ciruculând pe drumul public cu un moped de culoare neagră care corespundea cu descrierea mopedului sustras, comunicată de către persoana vătămată .

Lucrătorii de poliție au procedat la oprirea mopedistului, ocazie cu care acesta a fost legitimat și identificiat un minor, în vârstă de 14 ani din orașul Viocvu de Sus, jud. Suceava. În primele momente minorul a declarat verbal faptul că a găsit mopedul căzut într-un șanț, dat ulterior a recunoscut faptul l-a sustras din fața unui imobil de pe str. Calea Bucovinei din orașul Vicovu de Sus cu aproximativ 30 de minute de la interceptarea acestuia.

Minorul a fost condus la sediul poliției și testat cu aparatul etilometru, rezultând o valoare de 0.00 mg/L alcool pur în aerul exiprat. Mopedul în cauză a fost ridicat și transportat cu autospeciala din dotare la sediul Poliției Orașului Vicovu de Sus, ocazie cu care a fost analizat vizual, însă nu a fost identificată seria de șasiu a acestuia, constatând doar că mopedul este marca Piaggio, de asemenea acesta nu avea montată vreo plăcuță care să conțină vreun număr de înregistrare.

Ulterior mopedul a fost predat către persoana vătămată . La nivelul Poliției Orașului Vicovu de Sus, a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”furt”, faptă prev. şi ped. de art. 228 alin. (1) din Codul penal, ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă prev. şi ped. de art. 335 alin. (1) din Codul penal. și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prev. şi ped. de art. 334 alin. (1) din Codul penal. Dosarul urmează a fi soluțioant procedural prin unitiatea de parchet competentă.