GENERAL

Un localnic din Vatra Moldoviței, de 81 de ani, s-a ales cu dosar penal. Ce acuzații i se aduc

Un localnic din Vatra Moldoviței, de 81 de ani, s-a ales cu dosar penal. Ieri,  în jurul în jurul orelor 12:35, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza com. Sucevița, în baza desfășurătorului pentru prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză și a depășirilor neregulamenatre de către participanții la traficul rutier, lucrătorii de poliție din cadrul Poliției Mun. Rădăuți au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire autoturismului marca Opel ce a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce rula cu viteza de 97 km/h pe sector de drum cu limitare de viteză la 50 km/h.

S-a procedat la identificarea și legitimarea conducătorului auto în persoana lui Zub Dimitrie în vârstă de 81 de ani, din com. Vatra Moldovitei, ce a prezentat pentru control cartea de identitate și raportul de verificare prin care reprezentanți RAR au constatat la respingerea vehiculului în cauză la verificarea tehnică.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că susnumitul figurează având dreptul de a conduce suspendat în perioada 14.07.2023 – 11.10.2023 ca urmare a săvârșirii unei abateri la regimul rutier.

Totodată, s-a stabilit faptul că certificatul de înmatriculare al vehiculului în cauză figurează suspendat ca urmare a inspecției tehnice periodice expirate din data de 17.06.2023, fiind depășit termenul de valabilitate al dovezii înlocuitoare, fapt pentru care a fost sancționat contravențional conform prevederilor legale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.