ACTUALITATEULTIMA ORĂ

Un localnic din Frătăuții Vechi, și-a pus capăt zilelor

Și-a pus capăt zilelor în a doua zi de Paște. Ieri, la ora 16.22, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au fost sesizați prin intermediul SNUAU 112 de către un localnic,  din comuna Fratautii Vechi cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit spânzurat în podul casei pe raza comunei Frătăuții Vechi. Cu ocazia deplasării la fața locului victima a fost identificată persoana,  de 66 ani, domiciliat în comuna Frătăuții Vechi. La fața locului se afla un echipaj SMURD care a constatat decesul persoanei. Din cercetările efectuate a rezultat faptul că de mai mulți ani victima avea probleme de sănătate de natură psihică și trebuia să urmeze tratament specific bolii însă în ultima perioadă nu a mai urmat acest tratament fapt pentru care problemele de sănătate s-au agravat.

Ieri, in jurul 14.00, profitând de neatenția membrilor de familie cu care locuiește împreună la imobilul din comuna Frătăuții Vechi, acesta  a plecat de la acest imobil cu bicicleta fără a anunța pe cineva despre faptul că pleacă. După un timp membrii familiei au sesizat ca  este plecat de la domiciliu, motiv pentru care s-au alertat și au început să-l caute pe acesta. În jurul orei 16.20  a fost găsit spânzurat cu o funie de o grindă de lemn, în podul unui imobil aflat în construcție pe raza comunei Frătăuții Vechi, care aparține unui fiu al acestuia.

Barbatul a pătruns în acel imobil având cheia de la ușa de acces, a încuiat ușa din interior lăsând cheia, a urcat în podul imobilului, s-a spânzurat cu o funie de o grindă a acoperișului, utilizând pentru urcare o scară metalică de mici dimensiuni. În afară de urmele specifice spânzurării în zona gâtului, cadavrul nu prezenta alte urme vizibile de violență. S-a dispus prin ordonanță efectuare necropsiei cadavrului, acesta fiind transportat la morga Spitalului Rădăuți. În cauză nu sunt suspiciuni cu privire la cauza decesului . S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de ”ucidere din culpă” faptă prev. și ped. de art. 192 alin. (1) din Codul penal.