BURSA ZVONURILOR

Instructorii auto din județ luați la puricat de ITRSC Suceava

Instructorii auto din județ sunt luați la verificat de ITRSC Suceava.  Contoalele au loc după ce s-a constatat că aceștia nu efectuează numărul minim de ore  pentru ca elevul să ajungă la examenle auto.

 

Ce spune scoalabuzz.ro

Înainte de a discuta despre cât durează o ședință de condus, trebuie menționat că, în această privință, școala de șoferi seamănă foarte mult cu școala generală. Pe scurt, o oră de curs la școala de șoferi constă din 50 de minute de studiu și 10 minute de pauză. În schimb însă,  școala de șoferi categoria B poate comasa maxim două ședințe consecutive.

Practic, acest lucru înseamnă că în fiecare zi ai dreptul la maxim două ore de condus. Totuși, pentru că știm deja că la fiecare 50 de minute, trebuie să faci o pauză de 10 minute, înțelegem că cele două ore de curs se vor transforma în 1h 40m de condus efectiv (100 de minute). Trebuie menționat de asemenea că, majoritatea instructorilor preferă să comaseze de asemenea pauzele, programându-le la finalul celor 100 de minute de condus.

De reținut: O ședință de condus comasează două ore de curs și ține de obicei 1 oră și 40 de minute.

Câte ședințe de condus trebuie pentru a susține examenul auto

Dacă la școală ai avut nevoie de 12 clase pentru a susține examenul de bacalaureat, la școala de șoferi lucrurile stau asemănător. Pentru a putea deprinde cunoștințele necesare în vederea susținerii examenului de conducere auto, va trebui să efectuezi minim 15 ședințe de condus. Cele 15 ședințe se traduc prin 30 de ore de curs, cu pauzele aferente (de care am discutat anterior).

În plus, trebuie să menționăm că în timp ce acesta este numărul minim, nu există o limită superioară. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că dacă tu nu te simți pregătit sau pregătită să susții examenul auto și simți că ai nevoie de mai multe ore de condus, ai posibilitatea să faci oricâte ore dorești. Pe scurt, dacă vrei să faci 1 ședință de condus sau 100 de ședințe în plus, ai acest drept.

De reținut: Numărul minim pe care trebuie să le efectuezi pentru a susține examenul auto este de 15 ședințe.