ACTUALITATELOCALULTIMA ORĂ

Un grup de părinți din Dănilă cer IȘJ și Ministerului Educației încă o educatoare la grădinița din localitate. Problema este cunoscută dar nu și soluționată

Un grup de părinți din Dănilă cer Inspectoratului Școlar Județean și Ministerulu Educației încă o educatoare la grădinița din localitate. Problema este cunoscută dar nu și soluționată.
Deși grupa de copilași este  de 25-30 în fiecare an, șefii învățământului sucevean țin sub preș acest caz.c Mai mult, nici o singură educatoare nu poate face sistemului educațional atât timp cât diferența de vârstă este mare dintre micuți.
  Pe lângă sistemul de educare,  nu este pe timpul orelor de la grădiniță nici o  supraveghere a  copilașilor care sunt la o vârstă fragedă și nu trebuie scăpați din ochi.

Mulți părinți preferă însă să își ducă micuții  în alte localități dat fiind faptul că au fost cazuri când la grădinița respectivă s-au înregistrate cazuri total neplăcute. Copilașii  au venit acasă acasă vineți sau zgâriați  la față după ce s-ar fi încăierat între ei în timp ce educatoarea era la toaletă cu un alt copil.

Copilul trebuie să fie la grădiniță  în compania altor copii și a unor educatori care-l să-l  ajute să se dezvolte frumos, firesc. Grădinița trebuie să fie  o bucurie pentru el și pentru educatoare, nu un chin Gîndiți-vă în perspectivă, cu răbdare și încredere!

Părinții de preșcolari au făcut chiar sesizări la Inspectoratul Școlar Județean și la Ministerul Educației și solicită încă o educatoare. Ei se declară  profund ingrijorați cu privire la lipsa personalului didactic auxiliar si neauxiliar.  Aceștia  consideră că sunt  total nedreptățiți deoarece ai copiii  nu beneficiază de siguranța și de educația meritată, așa cum cum se întâmplă la școala din centrul comunei sau în oraș  care este la dublu standard.
,,Este extrem de îngrijorător faptul că, deși am cautat soluții și înțelegere din partea direcțiunii și mai apoi din partea Inspectoratului Județean Suceava, nu s-a rezolvat nimic, doar ni s-a răspuns că nu se poate face nimic; Îndrăznesc să vă scriu cu scopul soluționării situației de a mai aduce la clasă  încă o educatoare sau îngrijitoare(cu pregătire specială),, arata unul dintre părinți,solicitând chiar ajutorul presei pentru a face publică situația de la Dănila.
Cum argumentează părinții: 
Dorim inca o educatoare  din următoarele motive:
-copiii rămân nesupravegheați atunci când doamna educatoare trebuie să meargă la toaletă cu unul dintre copii;
-numărul prea mare de elevi într-o clasă (27). Țin să menționez că,în ultimii 3 ani, consecutivi, au fost înscriși anual între 25-30 de preșcolari;
– toate grupele coexistă într-o singură clasă(3-5 ani). Acest lucru nu îi permite doamnei educatoare să se ocupe cu adevărat de educarea și supravegherea unitară a fiecărui copil. Nu înțelegem de ce nu se pot face grupe, din punctul de vedere al directorului școlii și al Inspectoratului Școlar;
În urma unui incident datorat nesupravegherii elevilor, copilul meu preșcolar a fost rănit, fapt ce m-a determinat să îl transfer la o altă grădiniță din vecinătatea localității de domiciliu. Este total neplacut  sa fiu nevoita sa fac naveta cand scoala este langa mine.
În numele tuturor părinților preșcolarilor de la Școala Dănila vă rog să binevoiți a face publica aceasta problema cu care ne luptam de ani de zile,, susțin părinții.

 

Situația însă pare a fi tergiversată cu zeflemism de conducerea Școlii Gimnaziale coordonatoare dar și a Insepctoratului Școlar Județean considerînd unitățile de învățământ din sate pe un loc secund și tratate cu indiferență. Chiar dacă unii părinți preferă să își ducă copilul la o grădiniță în altă localitate, aceasta nu înseamnă că problema a fost rezolvată.